O prajitura pufoasa si usoara pe care o puteti incerca in weekend sau de sarbatori. Noua ne-a placut mult pentru ca nu este foarte dulce.
Ingrediente:
Blat:
- 3 oua
- 200g zahar tos
- 7 linguri de apa
- 70g nuca macinata
- 150g faina
- 7g praf de copt
Crema:
- 4 galbenusuri
- 1 lingura faina
- 1 lingura amidon
- 200ml lapte rece
- 200g unt 82% grasime
- 100g zahar pudra
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
Mai avem nevoie de 50g ciocolata.
1. Pentru blat batem albusurile spuma tare adaugam zaharul si apa treptat si mixam bine pana se topeste zaharul.
Nuca macinata o amestecam cu faina si praful de copt. Le adaugam treptat la amestecul de albusuri si amestecam usor cu o lingura de lemn peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.
Coacem intr-o tava de prajituri timp de aprox. 20 min la 170g. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea.
2. Lasam blatul sa se raceasca si preparam crema; galbenusurile le amestecam cu faina si amidonul apoi adaugam treptat laptele si le punem la foc mic sau pe baie de abur. Amestecam mereu pana se ingroasa ca o budinca apoi lasam sa se raceasca.
Untul il frecam bine cu zaharul pudra si il adaugam treptat la crema racita bine. Adaugam si putina esenta de vanilie.
3. Peste blat intindem crema apoi radem ciocolata.
Lasam la rece o ora apoi taiem prajitura felii.
Observatii:
Eu am dublat cantitatile pentru blat de aceea in poze apare mai mare ( cealalta jumatate l-am congelat pentru un tort )
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]