Este un lucru bine stiut ca ne place la nebunie pizza. Dealtfel, cui nu-i place pizza? Si pentru ca o prepar destul de des m-am hotarat sa incerc si sa postez cateva retete de pizza care le mancam ( cu multa pofta ), retete cu diferite toppinguri, aluatul e intotdeauna acelasi :). Astazi, pizza capriciosa, probabil una dintre cele mai cunoscute.
Ingrediente ( 2 pizza mari ):
- 500g faina
- 25g drojdie proaspata
- 1/2 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- aproximativ 250ml apa calduta
- sos de rosii ( eu am cumparat special pentru pizza )
- 300g branza (mozzarella sau cascaval)
- 300g sunca
- 200g ciuperci
- 100g masline
- oregano, sare, putin ulei
1. Drojdia o frecam cu zaharul si adaugam o lingurita faina, doua linguri de apa calduta si o lasam sa creasca.
Cernem faina intr-un bol sau direct pe masa de lucru, facem o adancitura in mijloc si adaugam apa calduta, drojdia dospita, sare, ulei de masline. Framantam rapid un aluat elastic care se desprinde de peretii vasului.
Lasam sa dospeasca 1 ora.
2. Sunca o taiem felii. Am preferat sa o tai bucatele mai mici pentru ca unii hoti mici cateodata mananca doar feliile de sunca :). Branza o dam pe razatoarea mare.
Ciupercile le taiem feliute ( eu am folosit din conserva ).
3. Incingem cuptorul la 200g C.
Punem putina faina pe masa de lucru, rupem jumatate din aluat si il intindem usor, apoi il transferam in tava de pizza si il intindem prinzand cu degetele dedesubt si tragand usor spre margini.
Ungem circular blatul cu sosul de rosii, presaram oregano, asezam feliile de sunca, jumatate din cantitatea de branza si apoi punem ciupercile.
Coacem timp de 10 minute, scoatem pizza si punem restul de branza si maslinele.
Mai lasam la copt 3-4 minute sa se topeasca branza.
Servim!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]