Rulada cu capsuni


Cele mai bune prajituri cu fructe sunt hotarat cele cu capsuni! Weekendul asta am facut o rulada din blat de pandispan ( asta imi iese intotdeauna) umpluta cu budinca si frisca.

Ingrediente
Rulada:
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura cacao
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat apa si se amesteca pana se dizolva zaharul si rezulta o crema ca o alifie. Separat sa bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu cacao. Se adauga la compozitia de galbenusuri, albusurile si treptat faina amestecata cu cacao. Se coace 15-20 min la foc potrivit.

Se rastoarna pe un prosop presarat cu zahar pudra. Se rasuceste si se lasa, pana se pregateste umplutura.

Crema:

  • budinca din 300 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 250 ml frisca
  • capsuni
Pentru ornat
  • 250ml frisca
  • capsuni
Se face o budinca mai concentrata din 300 ml lapte, se adauga gelatina hidratata in 50ml apa rece 10 minute si cand se raceste se amesteca cu 250 ml frisca batuta.

Se desface rulada se pune crema si capsunii taiati bucatele. Se ruleaza cu grija si se lasa la rece 2 ore. Se decoreaza cu frisca si capsuni.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


32 de comentarii la „Rulada cu capsuni”

  1. Doamen cum arata!!! Ama, pandispanul l-ai facut in tava de la aragaz? aia neagra? ca sa ma orientez in ce tava l-as putea pune ca sa nu fie prez gros :D

  2. Da,in aia neagra ( cea mai mare). Mersi de apreciere, ma gandesc sa incerc cat mai multe retete de la Laura, pana mai gasesc capsuni…

  3. Wow!!!Superb arata!Duminica am musafiri..acum am gasit si desertul ideal pt ei…este extraordinar blogul tau.Ma bucur c-am dat de el…sunt o multime de retete pe care le voi incerca…:)
    Felicitari pt.blog!Tine-o tot asa!

  4. Am folosit crema asta la un tort cu crema de zmeura. O bunatate ,a iesit tzeapana si numai buna de intins pe blat.Multam fain!

  5. Flori, crema asta e o solutie la indemana oricui :) si eu o folosesc mereu. Te pup si sa-mi trimiti si mie o felie de tort ( daca mai ai:)).

  6. Buna Amalia!Am facut si eu rulada,dar cu ananas.A fost foarte buna doar ca am pus cam multa crema si s-a rupt la rulat,dar am reparat-o:)).Multumesc pentru reteta si te mai astept in vizita(cu no felie mareee de rulada).pupici:-*

  7. Andreea esti o dulcica , am trecut pe la tine si am vazut rulada, deja ma faci invidioasa la varsta ta iti ies toate din prima :)). Te pup !

  8. Buna Amalia am sa fac si eu reteta ta
    dar am o intrebare ,cand rulezi foaia nu se rupe. astept raspunsul tau . mersi faim

  9. Buna amalia ma numesc nadia si in place retetele tale . si vreau sa incerc si eu rulada ta cu capsuni dar an o intrebare blatul cand rulezi nu se rupe . te rog trimiten un raspuns te pup nadia.

  10. Draga Nadia mie nu mi s-s rupt… s-a rulat bine… sa o rastorni pe un prosop cu zahar pudra sau putin umezit. Tin pumnii !

  11. Am facut azi rulada cu capsuni si a iesit excelent. Iti multumesc mult pentru reteta delicioasa si chiar daca nu ti-am scris pana acum te urmaresc indeaproape.

    La cat mai multe retete si de aici incolo.
    Numai bine,
    Liana

  12. Salutare! Am incercat azi reteta ptr rulada si a iesit emiliana (cu umplutura mentionata puteam realiza doua rulade). Tot in cazul umpluturii: ori indulciti budinca ori folositi frisca indulcita.

  13. Buna Amalia,
    urmaresc retetele tale simi lac tare mult ca sunt explicite! Chiar azi am facut aceasta rulada cu altfel de crema ce e drept.. dar vroiam sa spun ca blatul a iesit excelent… am facut exact asa cum ai scris cu prosopul si n-am avut probleme!!!!
    Te pup si te votez!!!

  14. Draga Amalia, tin sa iti multumesc pentru reteta. Acum am terminat de facut rulada , insa in loc de capsuni am facut cu banane (deh ….sezonul). A iesit minunat , crema este dementiala , blatul s-a crestat un pic pe margini datorita faptului ca l-am lasat ceva mai mult in cuptor , insa s-a rulat perfect . Astept cu interes sa treaca cele 2 ore ca sa poata fi servit. :)
    PS : In crema am adaugat jumatate de esenta butter-vanila, l-am ornat cu frisca si pe deasupra cu nuca de cocos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.