In cautarea retetelor cu dovlecei care sa-i placa la Adrian, pentru ca uite se intampla sa nu-i placa dovlecelul, am gasit-o pe aceasta care a avut mare succes.
Reteta este destul de cunoscuta insa eu nu am incercat-o inca pentru ca ne plac dovleceii pane si am ramas doar la ei.
Chiftelutele cu dovlecei si branza feta se fac usor si au gust bun, iar daca langa ele mai faceti si un sos tzatziki uitati ca anul asta nu mergeti in Grecia, vine ea la voi. :)
Ingrediente pentru chiftelutele cu dovlecei si branza feta:
- 400g dovlecei recomand zuchini
- 100g branza feta
- 1 catel de usturoi
- 2 cepe verzi
- 1 ou
- 30g faina
- 40g pesmet
- sare, piper, ulei
Cum preparam chiftelutele cu dovlecei si branza feta?
1. Dovleceii ii dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja, punem putina sare si lasam sa stea 10 minute.
2.Ii stoarcem bine in maini si ii punem intr-un bol apoi adaugam, oul, usturoiul si ceapa tocate fin, branza feta maruntita, faina, pesmet, sare si piper.
Amestecam bine si cu mainile unse cu ulei formam bilute de marimea unei nuci pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei incins. Apoi le scoatem pe un servet absorbant si lasam sa se raceasca.
Servim cu sos tzatziki.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna! :)
Crezi ca merge sa le fac si la cuptor?
Multumesc!
Eu zic ca da , de ce nu ?