Pulpe de pui umplute cu legume

Pulpe de pui umplute cu legume
Pulpe de pui umplute cu legume

Sunt convinsa ca cea mai la indemana mancare dintre cele preparate cu carne de pui la cuptor este friptura clasica de pulpe de pui. Si eu am preparat pulpele de pui sub mai multe forme insa se pare ca cele cu diverse umpluturi au mare succes pentru ca sunt un pic mai altfel atat la gust cat si la aspect. Asa ca daca va grabiti sa bagati tava repede la cuptor mai bine schimbati un pic reteta si o sa vedeti ca va fi de bine :).

Aceasta reteta am preparat-o la tara intr-o zi de duminica cand am fost mai multe persoane la masa. Am cerut parerea tuturor si s-au declarat foarte multumiti. Bine, acum nu va ganditi ca am de-a face cu experti in ale mancarurilor, mai degraba cu experti in ale mancatului :) este vorba doar de membrii familiei. Insa astia suntem noi, obisnuiti cu mancarea buna, usturoi si o bere rece, mai rar cu fineturile. Stiti voi de ce asa ca nu deschid subiectul.

Ingrediente pentru 10 portii de pulpe de pui umplute cu legume:

  • 10 pulpe dezosate
  • 3-4 morcovi mai mari (aproximativ 500g)
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare, piper, boia, ulei

Cum preparam pulpele de pui umplute cu legume?

1.Zarzavatul se spala bine, se curata si apoi se da pe razatoarea mare. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul.

Intr-o cratita punem putin ulei, adaugam ceapa si usturoiul si le calim 2-3 minute. Adaugam morcovii si patrunjelul. Lasam vreo 5 minute, amestecand din cand in cand si apoi condimentam cu sare si adaugam patrunjelul tocat. Cand amestecul este caldut adaugam si oul.

Pulpe de pui umplute cu legume

Pulpe de pui umplute cu legume

2. Pulpele se bat bine intre 2 folii de plastic sa nu se zdrobeasca apoi se condimenteaza cu sare, piper, boia. Punem pe fiecare pulpa cate o lingura cu varf din amestecul de legume, rulam usor si prindem cu scobitori la capete.

Pulpe de pui umplute cu legume

Pulpe de pui umplute cu legume

3. In tava de friptura unsa cu ulei, asezam pulpele apoi turnam cam 100ml apa sau si mai bine vin alb. Lasam sa se coaca 40 de minute la 170g C acoperite cu o folie apoi luam folia si mai lasam 15 minute pana se rumenesc frumos. Nu se intorc pe cealalt parte.

Pulpe de pui umplute cu legume
Pulpe de pui umplute cu legume
Pulpe de pui umplute cu legume
Pulpe de pui umplute cu legume

Noi am servit pulpele umplute cu sos de ciuperci si cartofi piure. Si ardei copti. Voi puteti alege garnitura :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.