Pentru ca baietelul meu alege toate fructele din prajiturile cu fructe si le arunca am cautat o prajitura cu crema usoara care se face repede. Am gasit aceasta reteta, prajitura polara, o prajitura care se presupune ca ar trebui sa aiba gustul inghetatei cu acelasi nume. Intr-adevar, are un gust aromat de vanilie si ce mi-a placut cel mai mult la ea este faptul ca e pufoasa si nu foarte dulce. De retinut modul de preparare a blatului, desi este reteta de pandispan clasic cu cacao, iese mult mai pufos daca il preparati ca in reteta.
Ingrediente pentru reteta de prajitura polara
Cantitati pentru o tava 30x40cm:
Blat:
- 6 oua
- 2 linguri cacao
- 4 linguri faina
- 6 linguri zahar cu varf
Crema:
- 2 oua
- 3 linguri faina
- 500ml lapte
- 250g zahar pudra
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 250g unt 82% grasime
Glazura (eu am pus doar ciocolata rasa, dar scriu cea din reteta) :
- 100g unt
- 4-5 linguri cacao
Cum preparam reteta de prajitura polara?
1. Pentru blat mixam albusurile spuma apoi adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam pana se topeste.
Galbenusurile le mixam cu celelalte 3 linguri de zahar. Amestecam cele 2 compozitii usor de sus in jos cu o lingura de lemn si apoi adaugam faina amestecata cu cacao.
Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, 15 minute la 180 de grade Celsius. Lasam blatul sa se raceasca.
2. Pentru crema frecam bine ouale cu faina, apoi adaugam treptat laptele caldut amestecand mereu. Punem compozitia la foc mic si amestecam pana se ingroasa ca o budinca apoi lasam sa se raceasca.
Untul il mixam cu zaharul pudra si cel vaniliat si adaugam putin cate putin din budinca racita.
Obtinem o crema pufoasa.
3. Peste blat punem crema si punem prajitura la rece.
Pentru glazura frecam untul cu cacao apoi il punem putin pe foc, doar pana se inmoaie. Turnam glazura peste prajitura rece. Eu nu am mai avut unt si am pus doar ciocolata rasa.
Taiem cu un cutit ascutit inmuiat in apa calduta si putem servi prajitura polara. E delicioasa si arata foarte bine, asa cum puteti vedea si in poze. :)
Reteta este preluata de pe culinar.ro.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Draga Amalia,
Baietelul tau. Adrian, este a papusa. Merita ca Mamica sa-i faca dupa gust. Sanatate si numai bine la toti Dragii Tai.
Prajitura este spornica si,cu siguranta,delicioasa.O voi pregati.Week-end linistit!
Cred ca este delicioasa cu prima ocazie am sa o fac. Multumim si la mai multe retete. Va imbratisez cu tot dragul
e buna si usor de facut!;)
super prajitura ,dar ar fi iesit si mai buna cu blatul insiropat
Foarte buna aceasta prăjitura !