O prajitura simpla si buna care se face rapid atunci cand nu vrem sa ne complicam cu retete mai elaborate. Nu scriu mai multe in introducere pentru ca nu este cazul :).
Ingrediente (tava de 20x30cm):
- 500 g biscuiti (petite beurre)
- 6 banane
- 700ml lapte
- 70g stafide
- 100g zahar
- 3 galbenusuri
- 250ml frisca
- 1 lingurita esenta de rom
1. Punem intr-o cana 200ml lapte si esenta de rom. Trecem biscuitii prin lapte si ii asezam unul langa altul in tava. Peste biscuiti punem felii de banana si apoi stafide. Apoi din nou un strat de biscuiti, de data asta asezati de-a latul, felii de banane, stafide. Ultimul strat de biscuiti asezati de-a lungul.
2. Incalzim restul de lapte impreuna cu zaharul pana se topeste zaharul. Intr-un bol amestecam putin galbensurile si apoi turnam laptele caldut. Turnam tot amestecul peste biscuiti si coacem la 160g C timp de 30 min.
3. Scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca prajitura si cand este rece bine punem deasupra un strat de frisca.
Servim. Eu am presarat putina scortisoara deasupra.
Este delicioasa si hranitoare in special pentru copii.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]