Reteta este de la Pitufina, carei ii multumesc, am vazut-o mai demult pe culinar dar abia acum am incercat-o.
Ingrediente:
- 1 pachet foietaj ( 400 gr.)
- 100 gr unt
- 500 gr ciuperci
- sare, piper
- 1 ou
Servim caldute :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Foarte faine ti-au iesit! Ingenioasa ideea impachetarii… Asa nu se mai desfac. Super!
Asta nu este foietaj…sunt foi de placinta din cate vad eu.Nu?
Da… ai dreptate daca ma gandesc bine :) foietajul se desface la copt, sper ca nu te-am indus in eroare :)
Eu am încercat şi cu brânză feta sau cu telemea mai seacă. Se taie triunghiuri brânza şi se aşează pe foaia de placintă. Metoda de împachetare este aceeaşi. Vor ieşi foarte gustoase…
Multumesc pentru idee :) , cred ca sunt foarte bune cu branza , tot ce se face cu branza pe placul meu :)).
Hallo Amalia,
foarte frumos aratä si au fost foarte gustoase.Kompliment.
Le cunosc, la noi se numesc Pastete de Ciuperci. Foarte bune.
Salutäri Jacktel
Hello, Amalia
superba reteta! Ca de obicei imi faci pofta :)
Daca tot zici ca iti plac chestiile cu branza iti propun ceva super.
Uite poza aici:
http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/PLACINTABRANZA.jpg
Pt reteta e nevoie de foietaj frantuzesc, nu foi placinta.
Se unge tava cu putin ulei, se pune o foaie de foietaj, praz calit cu putin ulei, branza (telemea de preferinta oaie sau capra, au gust mai pregnant), iaurt (de preferinta tot de oaie). Se pune a doua foaie si se presara cascaval ras. Se da la cuptor.
Daca nu iti place prazul, poti sari peste :) Eu fac separat, mie imi place, lui Phil nu.
Emma iti multumesc, arata foarte bine …chestia cu prazul nu am stiut-o … f faina.
Aveti un site deosebit, cu o prezentare frumoasa si cu retete de adevarata arta culinara . Multumesc pentru inspiratie.
Va felicit,
Carmen
Draga Carmen iti multumesc pentru aprecieri, sper sa incerci macar o reteta si sa-ti si reuseasca :). O zi buna iti urez !
Am facut si eu sunt foarte gustoase si mai ales metoda impachetari e inventiva…bravo
Eu am sa imi fac asa ceva cu cartofi ( fierti in coaja , apoi mixati im mixer si amestecati cu un galbenus de ou + condimente), sper sa iasa ceva bun!
Sper si eu :).