Analiza de titlu: porc, legume, cuptor. Porc pentru ca e weekend si codul familiei spune ca trebuie sa mancam bine si ceva mai deosebit decat in timpul saptamanii. De ce? Pentru ca avem mai mult timp la dispozitie si pentru ca o masa in familie ne face sa ne simtim minunat. Legume, sa nu ne simtim vinovati ca uite iarasi ne infruptam din carnea asta pacatos de buna si sos ca sa putem face o garnitura si stiti ca e vorba de piure-ul de cartofi :)). Da, na ce sa fac daca sotul nu mananca cartofii decat piure sau prajiti? Noroc ca Adrian nu s-a luat dupa el :).
Asadar o reteta cu multe ingrediente dupa cum o sa vedeti mai jos ( dar toate cunoscute si accesibile ) si care se face in 2, 5 ore la foc mic, sa se inabuse si apoi cand o mananci carnea sa se topeasca in gura. Pozele nu sunt atat de expresive pe cat de buna e mancarea dar ce sa fac cand eu gatesc pentru familie si nu pentru blog si cand fac o fotografie pe fundal striga doi barbati, hai odata mami cu mancarea! :)). Hai ca vin si cu reteta :)
Ingrediente:
- 1,2kg ceafa de porc
- 3 ardei rosii
- 2 cepe mari
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 linguri otet
- 200ml suc de rosii ( bulion )
- 1 lingura boia dulce
- 1/2 lingurita boia iute
- 1 lingurita chimen
- sare, piper, ulei, apa
1. Carnea de porc o condimentam cu sare si piper din belsug apoi o prajim intr-o tigaie la foc mare pana se rumeneste frumos pe toate partile. O scoatem si o lasam deoparte.
2. Ardeii ii taiem felii, la fel si ceapa, usturoiul il zdrobim.
3. In uleiul in care am prajit carnea adaugam ardeii si ceapa, lasam sa se prajeasca cam 7-8 minue, adaugam usturoiul, oregano si mai lasam 3 minute.
Adaugam boiaua dulce, cea iute, chimenul, otetul, turnam bulionul si amestecam.
4. Punem carnea intr-un vas inalt ce urmeaza a fi bagat la cuptor si peste ea toata compozitia din tigaie turnam cam 200ml apa ( pana cand carnea este acoperita cam 3/4 ) si bagam oala ( acoperita cu un capac ) la cuptor la 170g C timp de 2,5 ore.
Apoi luam capacul, lasam sa se rumeneasca carnea inca 15 min. Eu am prajit legumele in ceaun apoi am pus bulionul si restul ingredientelor, carnea si am turnat apa, deci am folosit un singur vas.
Scoatem carnea din vas si restul ( legume + sos ) mixam cu blenderul.
Servim carnea cu sos si garnitura. Carnea este foarte frageda si se completeaza foarte bine cu sosul.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]