Ingrediente:
- 5 dovlecei
- 200 gr morcovi
- 200 gr telina
- 1/2 ceapa
- 100 gr patrunjel radacina
- 150 gr ciuperci
- 200 gr sunca
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ardei gras
- patrunjel verde
- sare
Legumele se toaca marunt si se calesc in 3 linguri ulei de masline, se adauga sunca taiata bucatele si ciupercile. Se condimenteaza si se adauga patrunjelul tocat.
Se umplu dovleceii, se pun intr-o tava unsa cu unt, se stropesc cu putin ulei si se baga la cuptor aprox 30 min.
Se servesc ca atare sau daca doriti cu smantana.
Reteta este preluata din revista Secretele bucatariei cu mici modificari.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ingredientele mele:
3 dovlecei, 1 morcov mare, ceapa, ciuperci, kaiser afumat, sunca afumata, ardei gras
plus niste dovlecel din scobitura, dar nu foarte mult.
A iesit o nebunie. Am facut un sos separat pt ea, din usturoi pisat, putina sare, putin ulei masline. Am frecat bine, si la sfarsit am adaugat iaurt de oaie. Sosul l-am adaugat in farfurie. A iesit super super bun.
http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC00485.jpg
Merci mult pt reteta!!!!! Urmeaza sa incerc dovlecelul oriental :) Dar mai intai sa gasesc menta :)
Mmmm, yummy :)… abia astept sa dau drumul la site sa-ti public pozele … arata asa de bine! Cu menta poti pune din aceea pentru ceai ( uscata) . Te pup!