Pentru vremuri friguroase va recomand aceasta reteta de ciorba consistenta care tine loc si de felul intai si de felul doi, ciorba cu carne de vita si fasole. Dureaza ceva timp pana se face dar rezultatul merita sa va faca sa asteptati iar ingredientele sunt foarte accesibile. Nu am facut prea multe fotografii dar sincer nici nu era cazul :)
Ingrediente:
- 500g carne tocata de vita
- 1 conserva mica de fasole rosie
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 radacina telina
- 400ml rosii pasate
- sucul de la o jumatate de lamaie
- sare, piper, ardei iute
1. Curatam ceapa si o tocam marunt, la fel procedam si cu zarzavatul.
2. Incingem putin ulei intr-o oala de 6 l si adaugam ceapa tocata. Lasam cateva minute sa se caleasca si apoi adaugam carnea tocata. Amestecam si o zdrobm cu furculita sa nu se faca cocoloase. Cand incepe sa se prajeasca adaugam fasolea, zarzavatul si rosiile. Completam cu apa si lasam sa fiarba aproximativ 2 ore.
3. Condimentam cu sare si gustam, daca carnea este fiarta acrim cu lamaie, adaugam si un ardei iute tocat. Optional puteti pune si utin piper proaspat.
Servim
Este foarte gustoasa si asa cum am spus consistenta.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]