Prajiturile ne plac tuturor si daca sunt cu crema cu atat mai bine :). Mereu incerc retete noi in cautarea unor gusturi si arome mai deosebite. Pentru ca sunt o fire practica ma orientez la retete simple si usoare care nu necesita multe ingrediente si un timp mare de preparare.
Prajitura cu cocos, mac si crema de portocale am incercat-o de sarbatori si ne-a placut tare mult datorita gustului si aromei de portocala. Este o prajitura fina, cremoasa si aratoasa asa cum le sta bine tuturor prajiturilor de casa :).
Ingrediente:
Blat1:
- 7 albusuri
- 7 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 2 linguri de cocos
- 1 lingura de mac
- 1 varf de cutit praf de copt
Blat2:
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de faina
- 1 lingura cacao
Crema:
- 7 galbenusuri
- 7 linguri de zahar
- 1 lingurita esenta de portocale
- 200g unt minim 80% grasime
1. Pentru primul blat mixam bine albusurile spuma apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste si apoi adaugam faina amestecata cu macul, cocosul si praful de copt. Amestecam cu o lingura peste cap si coacem blatul intr-o tava de 20x30cm tapetata cu hartie de copt, timp de 15 min. la 170gr C. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea.
Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.
2. Pentru al doilea blat, batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste. Adaugam rand pe tand galbenusurile si. mixam bine după fiecare. Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si amesteam usor cu o lingura peste cap pana compozitia se omogenizeaza.
Coacem la fel, in tava de 20×30, la 170gr. timp de 10 minute.
3. Pentru crema frecam bine galbenusurile cu zahar, apoi le punem la foc mic amestecand mereu pana comozitia se ingroasa si zaharul se topeste. Lasam deoparte sa se raceasca bine.
Untul la temperatura camerei il mixam si adaugam treptat crema fiarta de galbenusuri. La final adaugam esenta de portocala.
4. Asamblam prajitura; blatul de albusuri, apoi crema cam 3/4, blatul de cacao, crema si deasupra radem ciocolata.
Punem prajitura la rece cam 3-4 ore si apoi o taiem cu un cutit inmuiat in apa calda.
Este delicioasa!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
In blatul al 2-lea, punem si galbenusurile.
Galbenusurile se adauga la blat, am completat reteta mii de scuze