Ce ziceti de un tort racoritor si nu foarte dulce care se prepara foarte repede? Dar de un nou concurs in cadrul campaniei „Bucuria de a imparti ceva bun” ? Presupun ca suneti incantati de ambele propuneri asa ca va scriu cateva cuvinte despre concurs apoi despre tort si reteta bineinteles :).
Premiul concursului este un robot de bucatarie!
Regulile sunt simple, le scriu mai jos:
preparati și pozati o reteta de tort alături de ingredientele de la Dr. Oetker folosite
postati o poza cu preparatul final alaturi de ingredientele de la Dr. Oetker folosite in comentariul postarii mele de pe pagina de facebook haisagatim
dati share concursului alaturi de #impartecevabun și #torthaisagatim
și intrati în concurs!
Câștigă cine strânge cele mai multe like-uri pe pagina mea de facebook, până la data de 21 martie.
Si acum tortul :)ce pot sa va spun este ca se prepara foarte repede. Mi-au fost de mare ajutor esentele naturale si crema la plic pe baza de unt pentru ca se face le rece si atunci cand te grabesti asta e un lucru foarte util.
Haideti sa vedem reteta:
Pentru blat:
- 6 oua
- 10 linguri de zahar
- 4 linguri apa
- 6 linguri ulei
- 20g cacao neagra Dr. Oetker
- 8 linguri faina
- 1 varf de cutit praf de copt Dr. Oetker
Pentru crema:
- 1 plic crema de prajituri preparare cu unt Dr. Oetker
- esenta naturala de lamaie Dr. Oetker
- 250ml lapte rece
- 150g unt 80% grasime
Pentru insiropat
- 100ml apa
- 1 lingurita esenta de rom Dr. Oetker
Pentru ornat
- 1 plic glazura de ciocolata Dr. Oetker
- fructe proaspete
1. Preincalzim cuptorul la 180grade C.
2. Mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa pana amestecul creste si isi dubleaza volumul. Mixati pana se topeste zaharul. Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt. Albusurile le batem spuma. Adaugam alternativ albusurile batute spuma si faina in amestecul de galbenusuri. Amestecam usor cu o spatula peste cap incercand sa pastram volumul.
Coacem blatul intr-o tava cu diametrul de 24cm timp de 2o minute. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca apoi il rasturnam pe un platou si il taiem in trei.
3. Pentru crema, punem in vasul pentru mixat laptele rece, turnam continutul plicului si adaugam untul la temperatura camerei. Mixam incet la inceput pana se omogenizeaza bine apoi trecem mixerul pe treapta mai mare si mixam pana obtinem o crema delicioasa. Adaugam cateva picaturi de esenta naturala de lamaie si mixam. Pastram crema la rece pana in momentul umplerii tortului.
4. Pentru sirop amestecam apa cu esenta de rom.
5. Toate componentele sunt gata asa ca asamblam tortul :); Asezam prima parte de blat pe un platou, o insiropam apoi punem jumatate de crema, repetam si apoi asezam ultima parte de blat. Dam tortul la rece si preparam glazura; bagam plicul de glazura in apa fierbinte si il lasam pana se inmoaie continutul. Taiem plicul la un capat si glazuram tortul.
Deasupra am pus fructe de padure proaspete.
Lasam tortul la rece 1 ora apoi il taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
amalia, fericire dulce, fara suparare, mie imi place aici ,mult, suportul de tort, ce poveste ai despre el, si o poza fara tort, daca se poate,daca vrei, multumesc.
Suportul din pacate nu este al meu :), l-am imprumutat pentru fotografii asa ca din pacate nu-i cunosc povestea :)
Pare super.O sa dau reteta sa-l incerc.
Pare super.
Pe mine m-ai cucerit cu aspectul si cuvintele ” se face usor si este foarte gustos! Spor la tot ce-ti place sa faci si de ce nu o sa-ncerc si eu reteta ta! Cu drag
Super bun. Merci!
Am sa il incerc si iti voi spune cum a iesit!.