Am aceasta reteta de la colega mea, o doamna tare draguta, este o reteta de fasole asa cum se face la tara intr-o zona din Ardeal, va invit sa o incercati deoarece este absolut delicioasa.
Apoi am amestecat usor
Si in farfurie cu castraveti murati la soare si carnati.
Cred ca data viitoare fac cu ciolan ca tare mi-a placut cum a iesit. In mod normal fasolea se fierbe impreuna cu carnea , aceasta se taie bucati si se pune inapoi in oala , se adauga rantasul si se lasa la cuptor.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Doamna draga
am gasit intamplator blogul dumneavoastra si vreau sa spun ca arata…..delicios! Imi place sa gatesc si desi sunt departe de Romania, uneori incerc sa gatesc romaneste. O sa revin cu drag pe blog sa ma inspir din retetele dumneavoastra.
Cu multumiri pentru ca impartasiti si altora din secretele dumneavoastra in ale` bucatariei,
Ramona, Israel
Draga Ramona, iti multumesc pentru aprecieri, daca ai nevoie de ajutor la unele retete te ajut cu mare drag :). Iti urez numai bine !
Numele meu este Doru si post sa spun ca aceasta este cea mai buna reteta de iahnie care am gasit-o.
Multumesc foarte mult si daca aveti si alte retete tot asa de bune, postatile!
Am trecut pagina dumneavoastra la Favorites, pt. ca
intentionez sa mai vizitez…
Toate cele bune si MULTUMESC!
Buna ziua, putini se aventureaza sa incerce aceasta reteta poate pentru ca-i deruteaza combinatia cu faina de malai dar tocmai asta ii da o dulceata mancarii… sper ca ma intelegeti :), daca aveti idei la alte retete sunt binevenite. Ma bucur ca va place blogul meu si spor la bucatarit ! :)
salut!
amalia am facut si eu reteta asta ieri pt ca sotul meu ma rugat sa i fac iahnie de fasole(ieri am facut pt prima data iahine)asea ca ieri dupa ce am venit acasa de la munca am dat o mica fuga pe blogul tau si am gasit reteta!
Mi sa parut interesenta ideea cu faina de malai!
Mi`a iesit ff buna sotul meu a cerut 2 portii doar ca a zis ca data viitoare cand o fac sa nu mai pun faina de malai:)))
Multumesc mult de reteta!
Loredana daca ai facut pentru prima data iahnie si ti-a iesit e bine :). Faina de porumb ii da un gust mai dulceag, daca sotului ta nu i-a placut renunta la ea , nicio problema . Sper sa mai incerci si alte retete si sa-ti reuseasca !Weekend placut !
buna!
felicitari pentru retetele minunate postate aici.
doresc sa stiu din ce sat, din salaj e rete4ta asta.E sunt din salaj dar nu stiu sa se faca iahnia de fasole cu faina de malai.
Buna Anca si scuze pentru intarziere :). Am intrebat-o pe colega mea si este din Chendremal…imi spune ca denumirea exacta este "ciolent" … bine poate putin modificata dar in mare cam asta e reteta .
Buna, Amalia!
Si eu sunt din Salaj, dar acum locuiesc in Cluj!
De asemenea, si mie imi place sa gatesc!!
Felicitari pentru blog!
Rammonyk multumesc si te astept cu impresii ( daca incerci vreo reteta de pe blog :)).
Buna ,
fasolea pare delicioasa. Intentionez sa o prepar azi, sunt foarte curioasa. Poate imi scapa mie, dar nu vad ..ai cumva o reteta de salata de sfecla cu hrean pentru iarna?
Intentionez sa va adaug si in lista de bloguri urmarite cat mai curand.
Numai bine!
Lore sa stii ca e delicioasa daca iti plac retetele traditionale… cat despre sfecla din pacate nu pun conserve pe iarna , mama mea se ocupa cu asta dar o sa o intreb si-ti scriu reteta , din cate stiu e foarte simpla :).
Buna Amalia ,
am dat intamplator de blogul tau , cautam maioneza dietetica [Kilogramele in plus:)) ] . Vreau sa te felicit. Ai niste reteta delicioase!! si foarte bine explicate.
Succes in continuare :)
Mariana
Mariana iti multumesc , sper ca nu te-ai oprit la reteta asta pentru dieta :)).
Am incercat si reteta asta in aceasta seara, sotul meu e foate entuziasmat ca a gasit o astfel de papa de post.
Multumim si Reteta pe care tocmai ai postat-o va fi incercata, ma refer la pizza!
Pupici
Multumesc Dana , cred ca ar trebui sa postez mai multe retete de post :).
faina prajita ? dezgustator, la iahnia de fasole poti cali ceapa cu piure de rosii si se scade la cuptor. gatiti dezgustator pe acolo, nesanatos.
Esti necioplit/a,poti sa iti exprimi parerea mult mai frumos.Fiecare gateste cum vrea , cum ii place,fie ca e sanatos sau nu.Tie insa daca nu iti place,abtine-te de la comentarii fara sens si jignitoare,da un sfat si limiteaza-te la atat.
Anonim nu e dezgustator, e nesanatos. In Ardeal se fac mancaruri cu faina prajita in ulei. pe locul 1 in top rantasul :). Multumesc pentru sfat.
Acum am la cuptor aceasta iahnie. Arata foarte bine si miroase si mai bine!!! Sper doar ca nu am lasat prea multa apa in fasole… Oricum, chiar si mai zemoasa, tot delicioasa ar fi!!! Multumesc din suflet pentru toate retetele!
Scuzama de intrebare dac ce cantitate de fasole sa pun la fiert? Multumesc
Luana sa o mananci cu placere ( deja cred ca i-ai si uitat gustul :)), scuze de intarzierea cu care raspund :).
Anonim aprox 500g de fasole.
"Am intrebat-o pe colega mea si este din Chendremal…imi spune ca denumirea exacta este "ciolent" … bine poate putin modificata dar in mare cam asta e reteta"
"Cholent"= preparate traditionale evereiesti.
Preparatele cholent se prepara "peste noapte"(aprox 12 ore la foc mic) in vinerea de inaintea Sabatului, fiind interzis gatitul de Sabat.Exista o diversitate de ingrediente folosite in aceste retete, printre care se foloseste si fasolea.
Anonim multumesc !
mmmm…super gustoasa reteta ta de iahnie!! felicitari,ii simt mirosul pana aici!!:-D
Vreau sa va spun ca am incercat aceasta reteta si a iesit delicioasa….Sotul meu a fost tare incantat de mancare, tocmai ma pregatesc sa o gatesc din nou.Te pup Amalia si ma bucur ca ne incanti gusturile cu retele tale minunate, care sunt absolut delicioase…
ma bucur ca v-a placut ! Sper sa incerci si alte retete!
Foarte interesanta reteta:)Maine o sa o prepar si eu