Iubesc aroma de cocos! De la creme, lapte, inghetata, sampon, gel de dus, odorizant, tot ce tine de cocos este binevenit… dar mai ales prajiturile… fine delicate asa cum este Rafaello care ti se topeste in gura la fiecare muscatura sau fragede cum sunt fursecurile cu cocos… as manca zilnic si nu m-as satura. Nu e de mirare ca atunci cand am vazut aceasta reteta postata pe un forum am si salvat-o imediat pentru ca mi s-a parut o deliciosenie de prajitura. Si asa si este, va asigur eu si cei doi mancaciosi sefi din familie. Nici foarte dulce dar nici acrisoara, aroma de mere echilibrata perfect de aroma de cocos, sustinute de un aluat fraged care ti se topeste in gura. Da, aceasta este prajitura cu cocos si mere, o varianta mai delicata a clasicei prajituri cu doua foi fragede si umplutura de mere. Puteti sa folositi in loc de mere gutui, dovleac.. chiar cu dovleac cred ca iese minunata, pere sau de ce nu un gem mai tare.
Si partea buna este ca sta la rece cateva zile bune, este la fel de frageda ca si in prima zi. Eu am lasat doua bucatele sa vad cum se comporta, bineinteles ca le-am ascuns, noroc ca picii nu ajung la raftul de sus al frigiderului.
Prajitura se face foarte simplu si nu necesita multe ingrediente, asa cum o sa vedeti imediat.
Prajitura cu cocos si mere
Ingrediente ( tava de dimensiuni 25×35)
Pentru blat:
- 300g faina 650 sau 000
- 150g unt de grasime minim 80% la temperatura camerei
- 70g zahar
- 4 galbenusuri
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura de smantana
Pentru umplutura:
- 4 albusuri
- 120g zahar tos
- 5 mere mari
- 100g fulgi nuca de cocos
- 2 linguri pesmet
1. Pregatim blatul; faina o amestecam cu praful de copt, apoi adaugam untul taiat bucatele si apoi zaharul si galbenusurile unul cate unul, smantana. Amestecam pana obtinem un aluat omogen pe care il impartim in 2/3 si 1/3 deci atentie nu in jumatate. Fiecare parte o invelim in folie de plastic, bucata mai mare o punem in frigider, cea mica in congelator, imediat o sa vedeti de ce.
2. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le calim intr-o lingura d eulei impreuna cu 50g zahar pana scad si nu mai lasa zeama. Le lasam sa se raceasca.
3. Mixam albusurile spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste. Adaugam fulgii de cocos si amestecam usor pana se omogenizeaza.
4. Preincalzim cuptorul la 180g C.
5. Intindem cu ajutorul unei folii o foaie din aluatul bucata mai mare scos de la frigider.
Punem foaia in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra presaram pesmetul apoi punem merele pe care le intrindem usor apoi peste mere punem spuma de albusuri cu cocos.
Deasupra radem cealalta parte de aluat cu razatoarea cu gauri mari.
6. Bagam tava la cuptor si coacem 20-25 minute. Scoatem prajitura, o lasam sa se raceasca bine si apoi o taiem si o servim.
Este extrem de frageda! Abia astept sa o incercati!
Poze cu rețeta încercată trimise de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Foarte apetisanta.
Mulțumesc :)
Foarte gustoasa! Am incercat-o,a iesit exact ca in poza,se topeste in gura! Sotul si fetita foarte incantati! Multumesc! :)
Loredana sa va fie de bine :) si copiilor mei le-a placut tare mult!