Mai intai si la inceput musai sa va fac o marturisire :) : nu m-am dat in vant niciodata dupa dulciurile cu fructe uscate, mi se pareau tari si asta imi era suficient cat sa nu le incerc. Parere gresita dealtfel, daca stii sa le prepari nu sunt deloc tari si apoi daca stau sa ma gandesc cred ca ramane doar o chestiune de gust.
Zilele trecute am vazut pe net o fotografie cu un chec cu mere si fructe uscate preparat fara oua si am avut o curiozitate imensa sa il incerc. In primul rand pentru ca imi placeau ingredientele, poi pentru ca se prepara extrem de usor, nu trebuia sa toci sau sa mixezi ceva toate se amestecau si ce coceau in forma de copt. Doar timpul de coacere era ceva mai indelungat dar asta nu ma deranja, nu trebuia sa stau langa cuptor. Plus ca fara oua sau ulei? Cu poate fi un chec fara oua sau ulei? Super bun va asigur.
Va scriu reteta si sper sa il incercati este foarte bun, dulce acrisor, genul de prajitura din care mananci o felie si te simti satul adica consistent.
Chec cu mere si fructe uscate
Ingrediente:
- 100g prune uscate fara samburi
- 100g caise deshidratate ( nu am pus)
- 100g nuci
- 100g alune nesarate ( am pus arahide crude)
- 5 mere mari curatate si date pe razatoarea cu gauri mari
- 1 lingura stafide hidratate
- 1 lingura cu varf de cacao
- 1 lingurita scortisoara
- 150g zahar brut
- 240g faina alba 000
- 1 plic praf de copt
Intr-un bol cernem faina, cacao si adaugam praful de copt.
In alt bol punem restul ingredientelor inafara de mere si le amestecam usor. Adaugam merele rase si amestecam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam bine cu o lingura pana obtinem un fel de coca mai tare pe care o punem cu lingura si o indesam bine :) in forma de chec tapetata cu hartie de copt.
Coacem la 160 grade Celsius fix 1,5 ore pe treapta de jos a cuptorului.
Lasam checul sa se raceasca bine apoi il taiem felii cu un cutit bine ascutit.
Este delicios!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Salut, merele sunt stoarse sau nu? Multumesc!
Nu, doar date pe razatoare