Dacă există vreo persoană care să iubească la fel de mult gogoșile ca mine este prietena mea pe viață :) Începând cu cele dospite până la cele fără dospire, prăjite în ulei, coapte in cuptor toate sunt preferatele mele.
Azi am preparat o rețetă foarte interesantă care se face extrem de rapid, pur și simplu amesteci toate ingredientele, intinzi o foaie de aluat, tai, răsucești, prăjești. Deja v-am scris rețeta :)
Sunt delicioase aceste minciunele, mai ales că au un ingredient minune pe care vă las să-l descoperiți citind rețeta.
Ingrediente pentru aproximativ 50 de bucăți de minciunele delicioase
-500g făină albă de tip 000
-2 ouă
– 25g zahăr
– 1 plic zahăr vaniliat
– 220ml smântână fermentata 12%grasime
– 60ml vodcă, coniac sau ce tărie aveți prin casă (dacă nu aveți omiteti)
– 1 linguriță praf de copt
Mai aveți nevoie de aproximativ 1l ulei și zahăr pudră.
Cum facem minciunelele cu smântănă?
Se amestecă toate ingredientele se frământă rapid un aluat elastic. Ce înseamnă aluat elastic? Dacă apasati cu degetul pe el după ce-l ridicați revine la forma inițială.Daca e nevoie mai adăugați puțină făină.
Presărați masa de lucru cu făină si intindeti o foaie de aproximativ 5mm grosime. Va ajutați de făină la intins. Tăiați dreptunghiuri cu dimensiunea 3×10 cm, le tăiați pe fiecare in mijloc si ptin taietura din mijloc băgați si scoateți un capat al dreptunghiului de două ori.
Prăjiți minciunelele in baie de ulei incins si apoi le scoateți pe un șervet de hartie absorbanta.
Pudrati cu zahar si serviți!
Sunt delicioase, crocante la mijloc si pufoase pe margini.
Si reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]