Daca ma intrebati care este crema mea preferata pentru prajituri va scriu imediat: crema de vanilie! Pur si simplu ador prajiturile cu crema de vanilie, mai ales cele enumerate in titlul retetei.
De-a lungul timpului am incercat diferite retete si pana la urma am gasit o combinatie a ingredientelor din care rezulta o crema excelenta; pufoasa, fina si aerata. Puteti sa o folositi cu succes de fiecare data, va promit ca veti fi incantati de ea.
Este vorba de crema clasica de lapte si oua ,la care adaugati la sfarsit putin unt. Se face foarte usor doar sa respectati pasii si cantitatile de ingrediente.
Crema de vanilie pentru eclere, choux-a-la-creme, cornete, tarte
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 500ml lapte (recomand sa fie 3,5% grasime)
- 80g amidon alimentar
- 120g zahar
- 4 galbenusuri
- pentru aroma pastaie de vanilie sau daca ati uitat sa cumparati puneti 2 plicuri zahar vaniliat sau o lingurita esenta de vanilie
- 120g unt minim 80% grasime la temperatura camerei
Cum preparam crema de vanilie?
Amestecam galbenusurile cu zahar si amidon apoi turnam treptat laptele caldut amestecand mereu pana compozitia se omogenizeaza. Daca folositi pastaie de vanilie atunci infierbantati inainte laptele si adaugati pastaia taiata in lung ( e suficient jumatate) plus semintele, lasati sa stea pana se raceste laptele si apoi scoateti pastaia si o aruncati.
Punem amestecul pe foc mic intr-o oala mai groasa si amestecam mereu . Cand incepe sa se ingroase trageti oala deoparte si amestecati rapid ( crema fiind cu amidon o sa se ingroase foarte repede) apoi puneti din nou pe foc si amestecati pana obtineti o crema ca si o budinca.
Acoperiti cu o folie, lasati sa se raceasca si cand crema este aproape rece adaugati untul si mixati la viteza mare.
Pont: pentru a se incorpora mai bine untul îl adăugați când crema este încă călduță.
Crema se pastreaza la rece si apoi poate fi folosita pentru umplerea diverselor prajituri.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna. La crema de vanilie cand se pune untul? Nu ai specificat in descriere. Multumesc mult.
Am scris cand crema este aproape rece se adauga untul.
Buna !Untul la temperatura camerei ?ms
Da.
Ce cantitate de cremă reiese din aceste cantități de ingrediente?
Mulțumesc!
Sincer nu știu data viitoare când fac o sa o cantaresc
Am elucidat misterul 😄
Foarte bună crema! Delicioasă!
A fost suficientă pentru aproximativ 20 de eclere.
Ma bucur ca v a plăcut!