Pentru toti cei care nu stiu cum sa manance fulgii de ovaz mai bine zis cum sa-i integreze intr-o mancare , pentru toti cei care iubesc musli sau cerealele crocante dar le evita pentru continutul ridicat de zahar, pentru toti cei care adora cerealele s-a inventat granola.
Granola este o mâncare pentru micul dejun sau o gustare, care constă din ovaz , nuci , miere sau alți îndulcitori, cum ar fi zahărul brun și, uneori, orezul umflat, de obicei coaptă până când este crocantă, prăjită și maro auriu. În timpul procesului de coacere, amestecul este amestecat pentru a menține o consistență de cereale pentru micul dejun. Granola, în special dacă include semințe de in , este adesea folosită pentru a îmbunătăți digestia. Granola este adesea consumată în combinație cu iaurt , miere, fructe proaspete (cum ar fi banane , căpșuni sau afine ), lapte sau alte forme de cereale . De asemenea, servește ca o completare pentru diverse produse de patiserie , deserturi sau înghețată . Textul asta este preluat din wikipedia, eu nu as fi stiut sa o descriu corect asa ca l-am preluat fara modificari.
Asadar haideti sa ne apucam sa preparam granola, o cantitate mai mare pentru ca se poate pastra intr-o cutie metalica sau borcane cu capac la temperatura camerei ( in camara mai bine zis).
Granola
Ingrediente:
- 300g fulgi de ovaz
- 1 lingura zahar brun
- 50ml miere
- 50ml ulei de cocos
- 50g unt de arahide
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 100g nuci tocate sau arahide, alune de padure ( eu de data asta nu am pus)
- optional 100g ciocolata amaruie tocata marunt
Modul de preparare este extrem de simplu; intr-un bol incalzim la microunde mierea, uleiul si untul de arahide. Le amestecam cu zaharul si esenta de vanilie.
Intr-un bol mai mare punem fulgii de ovaz si nucile tocate. Adaugam compozitia lichida si ii amestecam usor . II intindem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem la cuptor la 150grade Celsius timp de 15 minute, amestecand din cand in cand. Amestecul trebuie sa aiba o culoare aurie spre maro.
Lasam sa se raceasca, o amestecam cu ciocolata maruntita si apoi o depozitam in recipiente de plastic sau metal acoperite cu capac, la temperatura camerei.
Pofta buna la granola!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]