Daca exista o persoana care sa indrageasca sandvisurile sa stiti ca eu sunt asta ! Am in camara un aparat imens de facut sandvisuri cu care experimentez tot felul de combinatii. Deobicei imi ies foarte bune insa ieri dupa ce-am incercat aceasta reteta pe care am vazut-o pe un grup , am declarat-o impreuna cu familionul cea mai buna!
Sunt absolut gustoase , moi, pufoase, cu branza care se intindeee… o bunatate!
Ingredientele sunt putine si deobicei le avem deja prin frigider, mai putin sunca poate, nu toata lumea consuma mezeluri dar acum puteti face o exceptie. Branza folosita de mine este mozarella, v-o recomand si voua pentru ca e foarte buna pentru acest tip de preparat, bine, puteti folosi si cascaval nu e problema dar data viitoare musai mozarella! Eu am facut 9 bucati mai mari pentru ca suntem mai multi, dar puteti sa faceti cate doriti, sepot pune si la pachet pentru a doua zi daca raman.
Ingrediente pentru 9 bucati ( ulterior le taiati in doua deci vor fi 18 sandvisuri ):
- 18 felii de paine ( de preferat franzela dar puteti folosi si bagheta atunci dublati nr. de felii)
- 300g sunca, muschi file, prosciuto, salam
- 350g mozarella
- 3 oua
- 200ml lapte
- 100g smantana ( optional )
- 200g crema de branza sau 200g branza topita
Sper ca nu am uitat nimic deobicei cand sunt incantata de o reteta o scriu rapid ca sa v-o impartasesc si voua si posibil sa mai am scapari :).
Asadar pentru inceput preincalzim cuptorul la 180grade Celsius.
Până se incinge pregatim sandvisurile: jumatate din cantitatea de branza o taiem felii subtiri, cealalta o dam pe razatoare.
Ouale le batem bine cu un pic de sare, adaugam smantana si laptele.
Ungem o felie de paine cu crema de branza, punem o felie sau doua de sunca ( doar un strat) , o felie sau doua de branza si acoperim cu o alta felie de paine.
Trecem sandvisul prin amestecul de ou si lapte, pur si simplu il scufundam in el rapid astfel incat compozitia sa intre peste tot si apoi il asezam intr-o tava mai mare tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel si cu restul feliilor de paine.
Pe fiecare sandvis punem o cantitate generoasa de branza rasa si bagam tava la cuptor timp de 20 de minute pana se rumenesc frumos.
Scoatem tava, lasam sa se raceasca putin si servim.
Sunt excelente!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]