Delcioase si fine aceste tarte, puteti sa le faceti ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrendiente:
Ptr aluat:
300 g faina
125 g margarina sau unt
2 galbenusuri
1 lingura de zahar
putina sare
Pentru umplutura:
1 plic budinca cu frisca
200 ml frisca
500 ml lapte
5 gr gelatina
Se amesteca ingrendientele pentru aluat ( toate trebuie sa fie la temperatura camerei) pana se omogenizeaza si se pune la rece 1 ora. Apoi se rup bucatele care se intind si se captusesc formele de tarta ( va ia ceva timp dar merita).
Se coc la temperatura potrivita 20-25 de minute pana se rumenesc putin pe margini. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca.
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic si apoi se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Cand s-a racit se amesteca cu frisca. Se umplu tartele si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. Eu am pus fructe de rodie si feliute de kiwi.
Tartele umplute sa pot pastra o zi, iar cele neumplute o perioada mai mare, maxim 20 de zile. Puteti sa faceti tartele din timp si sa le umpleti cand doriti :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Mmmmm…………..Am ramas fara cuvinte….
stii deja ce parere am despre ele ;-)))
arata foarte bine tartele
Dragele mele va multumesc , nu-mi ramane decat sa va indemn sa le incercati si voi :)
Imi place mult cum ti-au iesit :) Si pozele sunt pe masura :)
Multumesc Bunny :)
Buna Amalia,
Tartele se pot folosi si ca aperitive sarate daca nu pun lingura de zahar?
Sigur ca da, numai ca ar merge o singura forma dupa parerea mea.Daca nu te grabesti o sa-ti scriu reteta cu aluat fraged srat ptr. tarte.
Arata delicios !
Poti sa imi spui si mie de unde iti cumperi formele pentru tarte? Eu tot caut, dar se pare ca nu caut unde trebuie.
Multumesc
Furnicuta multumesc , formele astea le-am cumparat din Carrefour anul trecut… acum nu am mai vazut, din cate-mi amintesc forme de tarte sunt in Billa si in Selgros :).
Foarte buuun!
Le-am incercat aseara!!.. de fapt am incercat-o, pentru ca nu am forme de tarte asa ca am facut o singura forma mare. Tot delicioasa a fost, foarte usoara, fina, exact asa cum imi place mie.
Prajiturile cu fructe, si in special tartele, sunt preferatele mele.
Si totusi… am o intrebare cu privire la aluat pentru ca nu e nici o poza cu el. Trebuie sa iasa un aluat cu o consistenta mai sfaramicioasa?? si un pic mai tarisor?? mie cam asa mi-a iesit. A fost destul de complicat de lucrat ulterior pentru ca eu la-am intins intr-o foaie pentru o singura forma mare.
Amalia, daca ma poti lumina ti-as fi tare recunoscatoare.
Am mai facut mai demult aluat pentru tarte si tot cam asa mi-a iesit.
Pupici si o zi frumoasa ca soarele de afara!!
Dany, cam asa iasa aluatul, dar nu prea tare, il vezi in poza cu formele… mie mi se parea usor de modelat.
As dori sa stiu daca formele de tarta se ung cu ulei si faina. multumesc.
Nu se ung deoarece aluatul contine suficienta grasime.
Draga Amalia, imi poti spune daca trebuie sa pun boabe de fasole sa nu se umfle?
Nu trebuie pentru sa sunt mici formele :).
Arata excelent. Tartele cu fructe sunt preferatele mele, asa ca maine incerc sa vad daca gasesc forme mici :)
Buna Amalia. In cazul in care nu am frisca,o pot face numai cu budinca? Si aluatul il pot coace intr-o tava normala,de tarta? Vreau sa fac o tarta cu fructe de padure, nu prea ma pricep la prjituri,dar merita incercat. Multumesc anticipat!
Da sigur ca da si eu am facut varianta asta doar sa pui un pic mai putin lapte sa iasa mai tare budinca .