Salatele sunt un preparat îndrăgit de toata lumea, mai ales de genul feminin care nu-i asa? mai mereu e la cura de slabire :). Mie imi plac foarte mult si prepar salate destul de des, de fiecare data incerc sa prepar ceva rapid, usor dar si consistent in acelasi timp. Si pentru ca am scris consistent, ma refer la ingredientele care ofera satietate, cum ar fi crutoanele, nautul, fasolea, pastele si multe altele…degeaba iti prepari un bol mare de salata si peste o ora ti-e foame de parca nu ai mancat mai nimic ( cunoasteti senzatia, nu?) . Va asigur ca daca adaugati ingredientele potrivite o portie de salata se poate servi si la pranz nu doar la cina.
Reteta de mai jos am gasit-o pe un forum, in primul rand mi-a atras atentia ca era foarte colorata si vesela, apoi faptul ca se prepara cu cus cus, un ingredient care-mi place. Ma gandesc ca data viitoare sa o prepar cu bulgur sunt convinsa ca va fi la fel de buna. Restul ingredientelor sunt cu specific mexican oarecum, si aici mentionez fasolea neagra ( eu am folosit alba pentru ca nu am avut alta), porumb, avocado, lamaie.
Din aceasta reteta ies multe portii , aproximativ 6 si vestea buna este ca e buna si a doua zi, nu va temeti pentru avocado, stropit cu lamie nu se oxideaza.
In rest am respectat intru totul ingredientele, mai putin castravetii, nu sunt prietena cu ei din pacate, dar voi va rog sa nu uitati de ei, dau un gust foarte bun.
Salată mexicană cu cus cus
Ingrediente 6 portii:
- 200g cus cus
- 1/2 lingurita de chimen macinat
- 4 cepe verzi sau o ceapa rosie potrivita
- 1 castravete ( nu am pus)
- 1 rosie
- 1 ardei rosu kapia
- 200g porumb dulce
- 200g fasole neagra din conserva ( am pus alba asta am avut)
- 1 avocado mare
- 1 legatura de patrunjel verde
Pentru dressing:
- 120ml ulei de masline
- sucul de la o lamaie
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura miere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru inceput preparam cus cus-ul.
Daca folositi cus cus original aveti nevoie de 300ml supa sau apa plus putin condiment. Puneti supa la fiert, adaugati chimenul si cus cusul. Acoperiti si lasati sa stea 5 minute acoperit apoi luati capacul si il desfaceti cu furculita. Lasati sa se raceasca.
Daca folositi cus cus din paste puneti 600ml de apa la fiert cu chimenul macinat si adaugati cus cus-ul si putin ulei de masline. Lasati sa fiarba 10 minue si apoi strecurati sub jet de apa rece.
Preparati dressingul: intr-un bol puneti uleiul , sucul de lamaie, sare, piper, mierea si usturoiul zdrobit. Amestecati bine pana se omogenizeaza.
Ardeiul, castravetele, avocado, rosia, le taiati cubulete.
Ceapa o taiati felii subtiri.
Porumbul si fasolea le scurgeti de zeama din conserva si le clatiti bine.
Puneti cus cus-ul intr-un bol mare adaugati restul ingredientelor si dressingul si amestecati usor.
Pentru cei care iubesc iuteala puteti adauga cateva felii de ardei iute tocat.
Serviti la temperatura camerei.
Si in varianta cu fasole rosie
Aici aveți și rețeta video :
Este o salată foarte gustoasa!
Reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]