Aceste fursecuri stea cu alune sunt foarte potrivite pentru sărbătorile de iarna mai ales pentru ca au forma pe care o au, iar daca aveti copii, le puteti face impreuna cu ei, o sa fie o adevarata incantare sa le decupeze sau sa le decoreze cu alune.
Fursecurile stea cu alune sunt fragede si tare bune, se prepara foarte usor din aluat fraged cu unt, iar deasupra au putina bezea si o aluna.
Desigur puteti renunta la alune dar asa arata mult mai bine si bineinteles sunt mult mai bune.
Ingrediente pentru reteta de fursecuri stea cu alune
Cantități pentru aproximativ 90 de bucăți:
Pentru fursecuri:
- 350 g faina de grau de tip 000
- 1 linguriță praf de copt
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vaniliat
- 200 g unt la temperatura camerei (80-82% grasime)
- 3 galbenusuri de ou
- Decor:
- 3 albusuri
- 1 praf de sare
- 100 g zahar pudra
- 100 g alune de padure macinate (puteti folosi si nuci )
- 50 g ciocolata
- 1/2 linguriță esenta de migdale
- câte bucăți. stele atât de multe alune întregi mai mici, aproximativ 150g
Cum preparam reteta de fursecuri stea cu alune?
Intr-un castron, amestecați făina, praful de copt, zahărul și zahărul vanilat. Adăugați untul bucatele și zdrobiti-l in faină cu o furculiță. În cele din urmă adăugați gălbenușurile de ou și frământați aluatul, amestecați mai întâi cu o furculiță și apoi cu degetele pana obtineti un aluat omogen. Daca este nisipos mai adaugati 1-2 linguri apa
Înfășurați aluatul în folie alimentară și păstrați-l la frigider pentru 30 de minute.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si apucati-va de treaba.
Întindeți aluatul între două hârtii de copt sau două folii de plastic cu o grosime de 0,5 cm. Pentru a putea lucra mai usor cu el impartiti-l in doua parti. Folosiți o forma pentru a decupa stelele și așezați-le pe o foaie tapetată cu hârtie de copt. Combinați restul de aluat și întindeți-l din nou.
Bun, acum ne apucam de bezeaua cu alune. Bateți albușurile și un vârf de sare pana se fac spuma tare. Adăugați puțin zahăr pudră și când zăpada se întărește din nou, amestecați ușor esenta de migdale, ciocolata rasa fin și în cele din urmă alunele măcinate.
Puteți folosi nuci în loc de alune.
Umpleți o pungă de patiserie cu o deschidere mai mare cu amestecul de spuma, alune si ciocolatași strângeți-o în mijlocul fiecărei stele, mai mult în înălțime decât în lățime.
Puneți o alună în mijloc și apăsați-o puțin.
Coaceți timp de 10-12 minute sau până când încep să se coloreze pe margini.
Scoateti usor biscuitii si ii puneti pe un platou.
Puteti sa-i pastrati in cutii de tabla ermetic inchise.
Pofta buna!
Reteta este preluata de pe un forum croat.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]