Tiramisu cu lămâie este un desert perfect pentru zilele de sarbatoare sau zilele de vara, este dulce acrisor, aromat si merge foarte bine atunci cand dupa multe mese de sarbatoare mai urmeaza una cum ar fi seara de Anul Nou. Crema este delicata si destul de usor de preparat.
Eu l-am preparat de revelion anul trecut cand am avut multi invitati si credeti-ma a avut mega succes, mai ales ca l-am servit cu un paharel de limoncello si da am pus si in compozitia lui putin. Ce este limoncello? Un lichior de lamaie foarte aromat ce se serveste ca digestiv, bineinteles in Italia. Eu am primit o sticla mare pe care am tot mutat-o din frigider in camara si uite ca vazand culoarea frumoasa mi-a venit ideea sa fac un tiramisu cu lamaie.
Tiramisu cu lamaie se prepara foarte usor, crema este o combinatie intre mascarpone si curd de lamaie, foarte buna, dupa ce-am gustat-o abia m-am abtinut sa nu o mananc pe toata, o sa vedeti si voi daca incercati reteta, e minunata!
Reteta este pentru 12 portii, asadar daca pregatiti o seara de sarbatoare in familie sau aveti invitati, va recomand sa-l preparati.
Tiramisu cu lămâie
Ingrediente:
- 400g piscoturi
Pentru crema:
- 200g zahar
- coaja rasa de la o lamaie mare ( 14g coaja)
- 60g amidon alimentar
- un vf cutit de sare
- 320 ml apa rece
- 70 ml suc de lamaie strecurat
- 4 galbenusuri
- 500g mascarpone
Pentru insiropat piscoturile:
- 250ml limonada la care am adaugat 50ml limoncello
Bun, incepem cu curd-ul de lamaie: punem intr-o cratita zaharul, amidonul si coaja de lamaie. Amestecam bine si adaugam galbenusurile. Amestecam, adaugam sucul de lamaie, un praf de sare si apa. Punem cratita pe foc mic, amestecand incontinuu si in momentul cand incepe sa se ingroase , tinem crema pe foc exact 1 minut dupa care stingem focul si o lasam sa se raceasca.
Mascarponele il amestecam usor ( nu trebuie mixat mult ca se inmoaie) si adaugam putin cate putin din crema racita bine.
Amestecam si crema delicioasa este gata.
Asamblam tiramisul: pe fundul tavii punem un strat subtire de crema apoi trecem piscoturile prin amestecul de limonada si limoncello si le asezam unul langa altul in tava.
Punem peste piscoturi un strat de crema , apoi un strat de piscoturi insiropate si din nou un strat subtire de crema.
Deasupra radem coaja de lamaie.
Punem tiramisu la frigider si il tinem minim 3 ore, apoi il servim.
Este absolut delicios!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
La multi ani si la multe retete delicioase!
Daca nu am limoncello cu ce il pot inlocyi sau merge si fara? Multumesc!
Sigur ca da, cu nimic, folositi doar limonada.