As putea sa o descriu in patru cuvinte. Gata in 10 minute! Cam asta ar fi caracterizarea principala a acestei rulade delicate, aromate cu cocos si rom ce se face imediat. Bineinteles, fara coacere. E foarte buna, va asigur, plus ca arata frumos pe platou.
Rulada cu nuca de cocos ca si componenta se aseamana putin cu salamul de biscuiti dar putin diferita, mai ales crema, care ar ein componenta si branza de vaci. Eu am folosit crema de branza de vaci de la firma stiti voi care cea mai scumpa dar puteti folosi si branza grasa de vaci daca gasiti de cumparat.
In rest nimic special va scriu reteta, o sa vedeti ca e foarte practica. Ah, da, am uitat, din cantitatile de mai jos iese o rulada destul de mare, de lungime de aproximativ 40 de centimetri. Eu am congelat o parte si s-a comportat foarte bine dupa decongelare.
Ingrediente pentru rețeta de ruladă cu nucă de cocos fără coacere
Pentru partea de culoare inchisa:
- 600g biscuiti cu unt
- 200g zahar pudra
- 4 linguri cacao de buna calitate
- 2 lingurite esenta de rom
- aproximativ 400ml lapte
Pentru umplutura cu cocos:
- 200g unt de 80% grasime
- 3 linguri de branza de vaci
- 150g zahar pudra
- 150g nuca de cocos
Mai aveti nevoie de nuca de cocos pentru intins.
Cum se face rețeta de ruladă cu nucă de cocos?
Macinati biscuitii apoi ii puneti intr-un bol alaturi de zaharul pudra, cacao si esenta de rom.
Adaugati treptat laptele si amestecati pana obtineti o compozitie compacta.
Daca vi s epare prea tare mai adaugati putin lapte. In principiu ar trebui sa fie ca si plastelina adica modelabila, maleabila .
Intr-un alt vas mixati untul cu zaharul pudra si apoi adaugati branza de vaci.
La sfarsit adaugati branza de vaci si amestecati pana se omogenizeaza.
Bun, acum urmeaza partea cu rulatul.
Puteti folosi hartie de copt sau folie de plastic, eu am folosit folie de plastic. Puneti aluatul in mijloc si peste el o alta folie de plastic. Intindeti cu ajutorul sucitorului o foaie de dimensiunea aproximativ 30x40cm.
Deasupra puneti compozitia de nuca de cocos si o intindeti usor, va ajutati de o lingura de metal.
Rasuciti usor ajutandu-va de folia de plastic si dupa ce ati format rulada, puneti nuca de cocos si rulati peste pana se acopera rulada apoi o puneti in folie curata si tineti rulada la frigider timp de 4 ore.
Taiati rulada felii si serviti.
Este absolut delicioasa, copiilor le-a placut foarte mult!
Reteta este preluata de pe un blog slovac.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]