Despre valeriana cu siguranta ati auzit dar poate nu stiati ca numele sau vine de la cuvantul din latina valere care inseamna “a fi puternic si sanatos”. Asadar valeriana este o planta medicinală care aduce numai beneficii organismului, combate insomnia, reduce anxietatea si regleaza tensiunea arteriala. Deasemenea trateaza si indigestia asa ca va invit sa o descoperiti si sa preparati retete cu ea. Cele mai des intalnite retete culinare cu valeriana sunt retetele de salate pentru ca se consuma in stare cruda, salate care sunt in general cu legume sau pseudocereale.
Reteta de mai jos este una simpla, puteti sa o preparati in maxim 5 minute.
Ingrediente pentru reteta de salată cu valeriană, roșii și brânză
Cantatit pentru 2 portii:
- 100 g valeriana
- 6-7 rosii cherry
- 50 g branza tare (parmezan, pecorino, grana padano)
- 2 linguri de seminte de pin (pentru ca e foarte scump am inlocuit cu seminte de floarea soarelui, dar puteti folosi nuca sau seminte de dovleac)
- sare
- ulei de masline
- suc de lamaie
Cum preparam reteta de salata cu valeriana, rosii si branza?
Cel mai bine este sa preparati salata pe portii.
De obicei frunzele de valeriana sunt gata spalate si curatate de impuritati, eu le cumpar la caserola.
Punem valeriana pe farfurie, apoi adaugam rosiile taiate in sferturi, radem deasupra branza si presaram generos semintele de floarea soarelui.
Condimentam cu sare, apoi turnam putin ulei de masline si suc proaspat de lamaie.
Servim imedia!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]