Ruladele sunt cele mai faine chestii ca fel principal dupa parerea mea, pentru ca se pot umple cu tot felul: legume, branzeturi, oua sau verdeturi.
Rulada de porc cu spanac rosii si branza are de toate, ingredientele din umplutura ii dau un gust nemaipomenit, nu va speriati de spanac, are si el rolul lui in aceasta reteta. Iar pe langa toate aceastea se poate coace impreuna cu garnitura adica cu cartofii care daca tot e sezonul musai sa fie noi si cat mai mici. Este un pranz ideal pentru zilele de duminica si nu numai!
Singura problema am avut-o ca mi s-a terminat ata alimentara dar am rezolvat rapid cu altceva. In rest o tava mare cea mai indicata fiind cea de la aragaz si buna dispozitie. Pentru ca aceasta rulada se face in joaca, foarte simplu!
Eu am folosit muschi de porc, mi s-a parut cel mai indicat, desigur puteti folosi pulpa sau cotlet dar va asigur ca muschiul de porc va usureaza treaba, in sensul ca se gateste imediat si are forma care trebuie.
Ingrediente 4 portii:
- 600g carne de porc asa cum am scris recomand muschi
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 150g rosii uscate ( eu am folosit cele in ulkei de masline condimentate)
- 250g spanac congelat
- 200g mozarella
- 2 linguri ulei de masline
- cartofi aproximativ 1kg ( de preferat cei noi mici )
- sare, piper
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 200grade Celsius.
Spanacul il decongelam, rosiile le taiem felii mici, iar branza o dam pe razatoare.
Taiem muschiuletul in lung dar nu pana jos. Punem o folie peste el si il batem cu un ciocan de snitele.
Il condimentam cu sare, piper, oregano si busuioc. Apoi punem spanacul bine scurs, rosiile si branza rasa.
Rulam strans si legam cu o sfoara.
Condimentam rulada cu sare si piper si o ungem cu putin ulei de masline. O asezam in tava.
Cartofii ii spalam bine apoi ii stergem cu un prosop de hartie. Ii condimentam cu sare, piper si punem 2-3 linguri de ulei de masline. Ii amestecam cu mainile sii ii punem in tava langa rulada.
Coacem aproximativ 30 de minute, daca folositi muschi de porc e suficient daca folositi alta carne atunci timpul de coacere e mai mare. Verificati si cartofii sa fie copti.
Lasati rulada sa stea cateva minute apoi taiati asta cu care ati legat-o. Taiati felii cu ajutorul unui cutit bine ascutit si serviti alaturi de cartofi.
Este delicioasa!
Reteta este preluata de pe un blog croat.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Mulțumesc pentru reteta!
Multumesc sincer pentru retetele inedite oferite.
Cu drag!