Dacă e ceva ce adoră picii mei și cred toti copii din lumea larga, acestea sunt pastele! Pregatite sub orice forma, de orice culoare si orice textura, paste sa fie! E adevarat si noua ne plac insa trebuie sa avem grija cu consumul lor , sa nu exageram deoarece stim cu totii ca tot ce e bun ingrasa :).
Pastele umplute cu branza dulce sunt un preparat usor, ce a luat nastere ca raspuns la intrebarea „oare ce sa gatesc la cina?”. Aveam prin camara niste paste scoici si tocmai ce-am cumparat branza dulce de vaci in ideea sa fac papanasi asa ca am gasit raspunsul. O budinca de paste absolut delicioasa pe care ai mei au devorat-o imediat. Sper sa o incercati si voi pentru ca o sa vedeti e tare gustoasa.
Ce tip de paste puteti folosi?
Desigur cele scoica gigant sunt cele mai indicate, eu le-am cumparat de la un hypermarket, dar gasiti si la magazinele cu specific italian. Daca nu gasiti tipul acesta de paste puteti cumpara paccheri sau lumaconi, la fel de bine se pot umple si acestea.
Ce tip de branza este indicat?
Pentru aceasta reteta recomand branza proaspata de vaci cunoscuta si sub denumirea de branza dulce de vaci. Recomand sa fie cat mai grasa deoarece este mai cremoasa si are un gust mai bun, dar daca sunteti la regim puteti folosi si cu continut redus de grasime. Bine , puteti face si acasa branza de vaci e cea mai buna si cea mai sigura ca sa spun asa si acum in timp ce scriu imi amintesc ca am facut mult tip branza acasa mai ales cand copii erau mici dar am renuntat la ea din lipsa de timp. Probabil cand o sa ies la pensie o sa o fac din nou in casa.
In rest nu aveti nevoie decat de oua, lapte si arome. Si un vas nu foarte mare pe care sa-l puteti pune la cuptor.
Paste umplute cu branza dulce
Ingrediente 2 portii:
- 300g paste de tip scoica gigant ( asa cum am scris , daca nu gasiti de cumparat folositi cele obisnuite)
- 300g branza de vaci
- 400ml lapte
- 2 oua
- 50g zahar tos
- 1 plic zahar vaniliat
- coaja rasa de lamaie
- putin unt
Pentru inceput fierbem pastele doar jumatate din timpul scris pe ambalaj. Le strecuram si le lasam sa se raceasca putin.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Branza de vaci o amestecam cu jumatate din cantitatea de zahar ( puteti pune mai mult, eu incerc sa-l reduc daca se poate) , zaharul vaniliat si coaja rasa de lamaie.
Umplem cu o lingurita pastele cu amestecul de branza apoi le asezam una langa alta intr-un vas termorezistent uns cu putin unt.
Ouale le batem usor impreuna cu restul de zahar, adaugam restul de lapte caldut, amestecam usor pana se omogenizeaza apoi turnam amestecul peste paste.
Lasam sa se faca la cuptor pana se incheaga crema de lapte si incepe sa se rumeneasca usor.
Servim calde cu putina scortisoara sau de ce nu, cu un sos de fructe de padure.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]