Anul asta mi-a fost tare greu sa ma hotarasc ce dulciuri sa fac de Craciun…printre altele ( a se citi muulte retete de prajituri) am ales 2 retete de fursecuri . Iata prima reteta.
Ingrediente aluat:
- 200 g unt
- 1 galbenus
- 400 g faina
- 1 lingura otet
- 4 linguri sifon sau bors
- 2 plicuri zahar vaniliat
- putina sare
Pentru lipit fursecurile:
- serbet, gem mai tare, finetti
Pentru glazura:
- 125 g zahar
- 25 g cacao
- 100 g margarina
- 5 linguri de lapte
- esenta de rom
- nuca de cocos
Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat pana se obtine un aluat potrivit de moale. Cu ajutorul aparatului de spritat sau cu mana se fac baghete de 2,5 cm lungime care se coc in tava neunsa la foc mic sa ramana albe. Eu am facut 2 modele; unul dintre ele l-am facut cu furculita, celalalt cu pistolul.
Dupa ce s-au copt le-am lipit 2 cate 2 cu finetti.
Pentru glazura se fierb toate ingrendientele de mai sus si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se introduc fursecurile pe jumatate, apoi se trec prin nuca de cocos.
Puteti sa faceti ce model doriti, din cantitatatile de mai sus mi-au iesit aproximativ 2 tavi.
Reteta este din revista „Practic in bucatarie” o editie mai veche.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia draga mea imi doresc ca in acest an Craciunul sa lumineze slava cerului si bucuria nasterii Mantuitorului iar in noul an sa ai parte de binecuvantari depline. Te pup!
Sărbători fericite și un an nou cât mai bun!
LA MULȚI ANI!
Sarbatori Fericite si un Craciun minunat!
Amalia ,Craciun fericit! si un An Nou plin de bucurii si impliniri
La multi ani!!
iti doresc sa ai un Craciun fericit! si un An Nou plin de bucurii si impliniri
La multi ani!!
Caci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.
Isaia 9:6
Craciun Fericit ! si multe bucurii alaturi de cei dragi
Cristina
Ama draga, iti doresc un Craciun Binecuvantat si un An Nou Fericit :*
Din toata inima iti doresc CRACIUN FERICIT! Anul 2009 sa iti aduca sanatate,fericire si implinirea tuturor sperantelor! Sarbatori fericite! LA MULTI ANI!
Inca o retea comuna! Eu fac aceste fursecuri aproape in fiecare an, numai ca le trec prin nuca macinata.
La noi in familie le numim zbarciocgi, caci seamana bine cu ciuperca respectiva.
Draga Amalia, ma bucur ca ne-am „cunoscut”, in acest an. Iti doresc un Craciun fericit, alaturi de cei dragi.
Ce aspectoase sunt!
Craciun fericit si un 2009 cu sanatate si realizari in toate!
La multi ani!
Amalia, iti doresc sa ai parte de un an nou fericit, de Sarbatori Luminate si multa-multa sanatate!
Arata grozav ghindele tale! Cred ca sint si gustoase.
Iti dorim sa ai parte de un Craciun de vis! Sa fii fericita!
Bună!
Întrebare de baraj: în aluat nu se pune deloc zahăr în afară de cel vanilinat?
Mulțumesc
Draga Irina nu se pune este suficient zaharul vaniliat si cel din glazura. Te pup !
Mulțumesc pentru răsounsul atât de prompt. Chiar m-ai ajutat foarte mult. Deși ingredientele sunt deja în așteptare.
Diseară voi reeni cu feedback :).
Pupici!
Minunate!
le-am făcut cam grosolane, ca formă. Așa că m-am limitat la a glazura fiecare fursec și l-am dat prin cocos.
Foarte foarte bune!
Mulțumesc!
Irina important e gustul, sa va fie de bine si sper sa incerci si alte retete :).
Pot folosi in loc de unt margarina? Nu e sanatoasa dar mama a cumparat destula caci era la oferta cu o tava de cozonac :)).
Astept sa mi raspunzi. Pupici
Sigur ca da Andreea :). Tin pumnii, sper sa-ti reuseasca !
draga amalia,am si eu o reteta de ghinde,dar mult mai usoara,cu mai putine ingrediente…si iesi f fraged…nu ma ghinui cu furculita..fac bilute in mana apoi le modelez cu degetul…dar finul e cam acelasi,gustoase!!