Simple, rapide, bune, bruschetele sunt adorate de toata lumea.
Bruschetele cu ardei copti sunt cu adevarat minunate mai ales daca le preparati toamna cand ardeii sunt copti in gradini si sunt atat de aromati! Puteti sa le serviti ca un aperitiv daca aveti musafiri sau la cina alaturi de un pahar de vin. Sau de pofta ca in cazul nostru. In concluzie, oricand sunt binevenite si va asigur ca vor avea un mare succes.
Ingredientele sunt putine dar nu trebuie sa lipseasca crema de otet balsamic, poate v-am scris intr-o postare eu am cumparat o sticluta care o pastrez in frigider. Sau puteti sa o faceti voi acasa daca aveti otet balsamic, il puneti la fiert pana scade si se ingroasa (nu trebuie sa asteptati mult, o sa scada imediat).
Revenind la reteta cantitatile sunt la ochi, dar sper ca le-am nimerit pentru ca atunci cand facem bruschete nu cantarim nimic, folosim ce avem :)
Ingrediente pentru reteta de bruschete cu ardei copți
- 1 bagheta frantuzeasca
- 3 ardei kapia
- 2-3 catei de usturoi
- ulei de masline
- crema de otet balsamic
- 200 g crema de branza tartinabila
- sare
- putin rozmarin proaspat
Cum se fac bruschetele cu ardei copți?
Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ardeii ii coacem si apoi ii punem intr-o punga de plastic pe care o inchidem etans. Cand sunt calduti ii curatam de coaja si ii taiem cubulete ( nu trebuie sa fie perfecte, trebuie sa fie rustice) , apoi le punem intr-un bol.
Adaugam putin ulei de masline, sare, piper, rozmarin tocat ( foarte putin este extrem de aromat atentie) si 2 catei de usturoi tocati marunt. Bagam bolul la frigider si ne ocupam de feliile de paine.
Bagheta o taiem felii pe care le asezam una langa alta in tava. Le stropim cu putin ulei de masline si le bagam la cuptor pana se rumenesc usor ( aproximativ 5 minute ).
Scoatem tava si lasam sa se raceasca feliile de paine.
Le ungem fiecare cu crema de branza. Nu va straduiti sa o intindeti artistic ca si la sandvis-uri puneti crema si o intindeti usor spre margini sa aiba un aspect rustic.
Punem peste crema o lingura generoasa din amestecul de ardei. Stropim cu crema din otet balsamic.
Servim!
Nu va mai scriu ca abia am reusit sa pun cateva felii pentru fotografii, jumatate le-am mancat in timp ce le faceam, sunt atat de bune!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]