Mâncarea de năut și fasole verde în sos dulce acrișor este un preparat simplu și bun cu o tenta asiatica, pentru iubitorii genului, ce se prepara in maxim 15 minute.
Am observat ca fanii preparatelor cu naut sunt in crestere, cel putin cei care citesc retetele de pe blogul meu, asa ca le dau o veste buna. O reteta rapida si gustoasa pe care am preparat-o cu produsele Clearspring gama de alimente din agricultura ecologica si biodinamica. Daca va intrebati ce inseamna agricultura biodinamica, aceasta presupune respectarea principiilor antropozofiei in cultivarea si in producerea alimentelor, in ingrijirea animalelor si a peisajului. Ea a fost intemeiata in anii 1920 de o comunitate de agricultori germani care i-au solicitat lui Rudolf Steiner puncte de vedere spiritual-stiintifice pentru aplicarea agriculturii, in opozitie cu cele oferite de stiinta materialista ce introdusese ingrasamintele chimice, apreciate a fi cauza degradarii calitatilor nutritive ale alimentelor. In Germania si in alte tari europene aceste produse se comercializeaza in prezent sub sigla Demeter, aceasta presupunand de asemenea forme ecologice de combatere a daunatorilor si opozitie fata de alimentele modificate genetic.
Pot sa afirm cu certitudine ca nautul din aceasta gama este cel mai bun din cate am mancat vreodata ( naut la conserva), are un gust foarte bun – dulce iar bobul este mare. Dealtfel si orezul cu care am servit mancarea este cum s-ar spune „adevarat”, super gust si textura.
Produsele folosite in reteta sunt de la Paradisul verde , un magazin online unde gasiti foarte multe produse de calitate, vegetariene ( rog nu va speriati de acest cuvant, nu am vrut sa scriu clasicul de post). Eu chiar mi-am facut o lista cu produse pe care doresc sa le comand saptamana aceasta. Din cate stiu au si magazine fizice, dar daca aruncati un ochi la ei pe site o sa gasiti mai multe detalii.
Revenind la reteta , asa cum am scris se face rapid, puteti sa o serviti cu orez sau noodels, depinde ce va place, la noi a fost orez, eu sunt fan orez, la fel si copii.
Mancare de naut si fasole verde in sos dulce acrisor
Ingrediente aproxmativ 4 portii:
- 350g naut in suc propriu, Clearspring
- 340g fasole verde in suc propriu, Clearspring
- 1 lingura sos de soia Tamari, Clearspring
- 1 lingura otet de orez, Clearspring
- 2 linguri rosii pasate, Clearspring
- 150ml apa
- 1 lingurita miere
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita amidon alimentar
- orez brun sau noodels pentru servire
Pentru inceput fierbeti orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie puneti putin ulei, adaugati usturoiul si prajiti maxim 1 minut apoi adaugati fasolea verde si sotati maxim3 minute.
Intr-un bol mic adaugati ingredientele pentru sosul dulce acrisor: mierea, sosul tamari, otetul de orez, rosiile pasate, amidonul si apa.
Adaugati nautul si sosul in tigaie amestecand usor.
Lasati sa se faca mancarea maxim 5 minute la foc potrivit.
Seviti imediat cu orez brun sau paste.
Puteti presara susan deasupra. Daca va place picant puteti presara fulgi de chilli.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]