Pizza cu pui și sos barbeque

pizza

Poate parea o reteta ciudata dar sa stiti ca nu e deloc asa. Nu am cercetat de unde porvine reteta dar sunt siguranta ca este de origine americana, acolo toate retele obisnuite se modifica cu ingredientele care sunt foarte cunoscute și consumate la greu, cum ar fi puiul si sosul barbeque sau pe scurt BBQ.

Pizza cu sos barbeque este foarte gustoasă, eu am preparat-o intr-o zi de vineri deobicei la noi in familie seara de vineri este una de pizza sau paste ( nu avem de gand sa schimbam acest obicei curand) asa ca incerc retete noi de toppinguri mai ales dar si de aluat.

Pentru preparea ei folositi doar cateva ingreidente , nu trebuie un topping foarte omplex, bucateleled e pui prajite, ardeiul si mozarella sunt suficiente. Bine va las sa folositi si ceapa rosie daca aveti si daca e pentru adulti ardei iute.

Asadar iaca reteta.

pizza-1

Pizza cu pui și sos barbeque

Ingrediente 2 pizza mari:

Pentru aluat de pizza:

  • 400g faina alba de tip 650
  • 20g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 50ml ulei de masline
  • aproximativ 200ml apa calduta

Pentru topping:

  • 1 piept de pui de aprox 400g
  • Sare, piper, boia, usturoi pudră
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sos barbeque
  • 350g mozarella
  • 1 ardei mare
  • 1 ceapa uscata
  • dacă vă tine, 1 ardei iute

Aluatul cred ca stiti cum se prepara:

frecati drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza apoi adaugati o lingurita de faina si putina apa calduta. Lasati sa creasca.

Separat cerneti faina, adaugati sarea, drojdia crescuta si apa calduta. Framantati rapid un aluat care se desprinde de vas si lasati sa creasca acoperit timp de o ora.

Pieptul de pui îl tăiem cubulețe și îl condimentam apoi îl prăjim în ulei de măsline pana scade zeama. Atenție, nu l lăsați să se prăjească tare doar cât sa scadă zeama altfel se va usca la cuptor.
După ce a crescut blatul îl împărțim în doua apoi modelam doua pizza, le învârtiți le întindeți cum știți voi și cum va pricepeți.
Punem aluatul de pizza în formele unse cu puțin ulei și tapetate cu faina.
Deasupra sos bbq, cam 2 3 linguri de o pizza, brânză rasa mai mare, ardeii tăiați felii, ceapă tăiată felii, bucățelele de piept de pui și ardeiul taiat felii.
Coacem pizza în cuptorul încins la 220grade Celsius timp de 10-13 minute.
După ce o scoatem presară putin oregano și picura puțin ulei de măsline.
Dacă vă tine mai puneți o tura de felii de ardei iute.
pizza
Enjoy musai cu o bere rece!
pizza

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.