Știu că mă repet dar sunt un mare fan al supelor creme. Pentru mine sunt foarte potrivite, avand in vedere ca mananc doar un fel de mancare la pranz, si mi se par pe de o parte consistente, pe de alta parte usoare. Plus ca imi plac crutoanele, si abia astept sa le consum cu un preparat :)
Supa crema de ciuperci este un preparat de se face in maxim 30 de minute cu tot cu pregatirea ingredientelor. Este minunată, aromată, ușor picantă , o bunătate! Pe blog am o reteta de supa crema de ciuperci cu cartofi care este la fel de buna si pe care uite ar trebui sa o fac mai des, dar aceasta mi se pare si mai reusita, asa ca v-o recomand cu drag si voua.
Pentru prepararea ei am folosit ciuperci de tip champignon albe, cred ca o optiune buna ar fi cele brune care sunt mai aromate.
Puteti prepara aceasta supa crema in varianta de post daca omiteti smantana de gatit din ingrediente. Desigur si supa de pui pe care mereu imi propun s ao fac in varianta concentrata si sa o congelez apoi sa o folosesc la preparate dra raman numai cu zisul, asa ca puteti folosi un condiment universal. Ca doar si in marile restaurante se folosesc, bineinteles noi folosim mai rar ca e mai sanatos, dar gasim si variantele bio care contin doar legume deshidratate si sare.
Asadar va scriu reteta cu mentiunea ca am preluat-o de pe blogul Laurei, un blogger desavarsit de la care am incercat multe retete si toate de succes.
Supă cremă de ciuperci
Ingrediente 4 porții:
- 500g ciuperci de tip champignon
- 1 ceapa potrivita
- 50 g unt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura faina alba
- 1 litru supa sau apa plus condiment sau doar apa
- 1 lingura faina pe care puteti sa o inlocuiti daca doriti cu un cartof
- 250ml smantana pentru gatit
- sare, piper, putina nucsoara
Ceapa o tocam marunt si o calim in uleiul de masline si in jumatate din cantitatea de unt. Cand s-a inmuiat si devine translucida, adaugam ciupercile taiate felii subtiri. Nu folosim toate ciupercile lasam cateva deoparte pentru decor.
Ciupercile nu se spala, doar se sterg de impuritati cu un burete.
Amestecam si lasam sa se faca pana scade zeama lasata de ciuperci. Cand ciupercile incep sa se prajeasca adaugam o lingura de faina , amestecam rapid si adaugam supa .
Lasam sa fiarba la foc mic fix 15 minute timp dupa care o blenduim. Recomand un blender fix, cu cel vertical nu se zdrobesc asa fin ciupercile.
Adaugam smantana pentru gatit si mai dam supa intr-un clocot.
Condimentam cu sare, piper, nucsoara.
Pana fierbe supa, punem putin unt intr-o tigaie si prajim cateva feliute de ciuperci. In reteta Laurei se lasau deoparte cam 150g de ciuperci care se prajeau si se puneau in supa cand era gata, cu sigruanta este mult mai buna asa va recomand sa faceti si voi la fel.
Servim supa cremă de ciuperci cu pâine prăjita peste care am pus putin ulei de masline si le-am frecat cu putin usturoi.
Este minunata!
Pofta buna!
Si reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]