Din categoria usor de preparat aceasta reteta este una foarte indragita. Desigur daca vrem sa ne complicam existenta facem gnocchi acasa ( da recunosc sunt foarte buni cei facuti de manuta noastra dar trebuie sa ai timp sa-i prepari ), dar as zice sa luam varianta usoara a vietii si sa-i cumparam , doar nu-i preparam zilnic.
Gnocchi cu unt si usturoi sunt un preparat simplu care ne incanta papilele gustative, pot inlocui cu succes pastele si da puteti sa-i consumati atat ca garnitura dar cel mai bine merg serviti ca atare, bineinteles cu o cantitate impresionanta de parmezan.
Gnocchi cu unt si usturoi
Ingrediente 2 portii:
- 500g gnocchi
- 2-3 catei de usturoi
- 70g unt
- sare, piper alb
- parmezan
- optional dar recomandat un varf de cutit de nucsoara
Gnocchi se fierb in apa cu sare 2 minute.
Pana fierb gnocchi topim untul intr-o tigaie si adaugam cateii de usturoi tocati. Îi lasam sa se prajeasca putin apoi adaugam gnocchi, cel mai simplu este sa-i scoateti cu o spumiera (stiti voi paleta cu gaurele).
Condimentam cu sare si piper alb si adaugam putina nucsoara. Ii amestecam cateva secunde si mancarea este gata.
Servim gnocchi cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]