Prăjitură Ciocolatina

Prajiturile cu ciocolata sunt adorate de catre toate lumea pentru ca stiti si voi ciocolata da o stare de bine. Doar sa nu o consumati in exces :)

Desi pe blog am o multime de retete de prajituri cu ciocolata, intotdeauna este loc de inca una ca drept urmare am preparat aceasta reteta care a fost de mare succes la noi in familie si nu numai.

Prajitura Ciocolatina, se prepara foarte usor si cu doar cateva ingrediente. Prajitura se compune dintr-un blat pufos cu cacao, un jeleu de fructe si o crema minunata cu ciocolata, totul acompaniat de o glazura de ciocolata.

ciocolatina-1

Nu sunt foarte multe de spus depre ea deoarece este o prajitura clasica traditionala daca post sa spun asa, nu sunt secrete in prepararea ei, daca ati mai preparat prajituri o sa vedeti ca se face extrem de simplu, daca acum va apucati de prajiturit, la fel merge foarte repede o sa vedeti cand va apucati de treaba.

Eu am facut jeleul din mure pentru ca am avut o punga cu mure congelata dar va sugerez sa nu va complicati ca si mine pentru ca dureaza destul de mult, eventual vara cand sunt fructe proaspete.  Puteti folosi un gem aromat de fructe, in special de fructe de padure sau puteti sa-l omiteti de tot.

Prăjitură Ciocolatina

Ingrediente pentru o tava de 25x30cm ( putin mai mica decat tava de prajituri):

Blat:

  • 4 oua
  • 170g zahar
  • 120g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 2 linguri cacao

Jeleu de fructe (se poate inlocui cu gem de fructe):

  • 250g mure sau zmeura sau afine
  • 50ml apa
  • 50g zahar

Cremă:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100g ciocolata 52% cacao
  • 300ml lapte
  • 70g zahar
  • 250g unt minim 80% grasime
  • 1 lingura cacao

Glazura:

  • 100g ciocolata
  • 2 linguri ulei

Mai aveti nevoie de:

  • 350g biscuiti cu cacao de buna calitate
  • 50g ciocolata pentru ras deasupra
  • 150ml cafea

Pentru inceput preparam crema:

Amestecam 200 ml lapte cu zaharul si il punem la fiert. Separat amestecam laptele rece cu prafuld e budinca.

Cand laptele de pe foc incepe sa fiarba adaugam amestecul de lapte si budinca si amestecam rapid pana se ingroasa.

Luam craticioara de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele.

Amestecam pana se topeste ciocolata, adaugam si cacao, amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Separat mixam untul la temperatura camerei adaugand putin cate putin din crema racita.

Crema este gata , ne apucam de blat.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc si adaugam treptat zaharul, mixam pana ce acesta se topeste.

Adaugam treptat galbenusurile si mixam apoi scoatem mixerul din functiune si adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao cernuta prin sita.

Amestecam cu o lingura peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.

Coacem blatul in tava in care am pus hartie de copt la 180 grade Celsius timp de 20 de minute. Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea.

Pana se coace blatul preparam jeleul: fierbem fructele cu zaharul si apa pana se formeaza un sirop mai gros, blenduim si apoi strecuram amestecul de samburi.

Puteti folosi asa cum am scris gem gata preparat pe care il incalzim.

Turnam amestecul cald peste blat.

Asamblam prajitura: Punem blatul apoi jumatate din crema, peste crema biscuitii trecuti rapid prin cafea si apoi cealalta jumatate de crema.

Bagam prajitura la rece timp de 2 ore apoi turnam deasupra ciocolata topita cu doua linguri de ulei.

Radem cicolata si  apoi taiem prajitura cu un cutit bine ascutit trecut prin apa.

Pofta buna!

Și un filmuleț cum am tăiat prăjitura

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.