Biscuiți potcoave cu mac

biscuiti-potcoava-cu-mac-amalia-1

Daca tot mi-am cumparat masina de macinat macul, sa o si folosesc nu?

Ce sa va zic decat ca imi plac foarte mult dulciurile cu mac, probabil ca-mi amintesc de copilarie si de cozonacul cu mac pe care il mancam la bunica… sau de prajitura cu foi fragede si multa umplutura. Toate sunt foarte bune si usor de facut.

Biscuitii potcoave cu mac sunt foarte fragezi si ies multi dintr-o portie. Se coc rapid , 12 minute, iar ca ingrediente regasim cele clasice adica unt, ou, faina, zahar. Glazura de ciocolata este musai si neaparat recomandata, nu sunt foarte dulci, perfecti pentru diferite ocazii, abia astept sa-i incercati.

Ingrediente pentru biscuitii potcoave cu mac

Cantitati pentru aprox. 40 buc.:

Pentru aluat:

  • 75 g unt (am folosit minim 80% grasime)
  • 1 galbenus
  • 25 g zahar pudra
  • 1/2 lingurita aroma vanilie
  • 130 g faina de tip 000
  • 35 g seminte de mac macinat
  • aproximativ un varf de cutit praf de copt, la portia dubla este 1/4 de lingurita asadar foarte putin

Pentru glazură:

  • 50 g ciocolata pentru gatit
  • 2 lingurite ulei

Cum se face reteta de biscuiti potcoave cu mac?

Punem in vasul de la robot untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul pudra, aroma de vanilie, faina, macul si praful de copt si mixam rapid pana obtinem un aluat omogen. Aluatul trebuie sa fie usor moale dar sa nu se lipeasca de mana, puteti adauga inca 20g faina in caz ca e mai lipicios.

Formati aluatul intr-o bila, il infoliati si lasati sa stea la rece 30 de minute.

Preincalziti cuptorul la 180grade Celsius.

Scoateti aluatul si-l impartiti in 4.

Fiecare parte o rulati cu grosimea degetului mic sau cat un creion. Taiati bucati de 4 cm pe care la indoiti si le asezati in tava tapetata cu hartie de copt.

Coaceti 12 minute. Eu am lasat 13 si putin s-au bronzat :) asa ca atentie.

Lasati sa se raceasca putin altfel se rup cand ii scoateti pentru ca sunt foarte fragezi, si ii puneti pe un platou.

biscuiti-potcoava-cu-mac-amalia-2

Pentru glazura topiti ciocolata impreuna cu uleiul.

Treceti capetele prin ciocolata topita si puneti biscuitii pe un gratar, ii lasati pana se intareste ciocolata.

biscuiti-potcoava-cu-mac-amalia-3

Serviti!

biscuiti-potcoava-cu-mac-amalia-4

Reteta este preluata de pe un blog polonez.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.