Cotlet de porc la cuptor

Cotlet de porc la cuptor

Cand e vorba de mancaruri rapide apelati la mine! Nu pe telefon, pe blog desigur, am o multime de retete rapid de preparat ,iar aceasta este una dintre ele.

Cotletul de porc este unul din preferatele mele deoarece se gateste usor, rapid, nu are grasimi si este accesibil la pret. Plus, ca se poate servi alaturi de aproape orice garnitura fie ca sunt legume fie ca sunt paste.

Sper ca si voua va place la fel de mult, stiu exista mereu o teama deoarece la fel ca si pieptul d epui daca nu-l gatiti corect iese uscat si atos. Asta se datoreaza faptului ca este gatit prea mult, la fel ca si fructele de mare daca le gatiti prea mult au textura de cauciuc.

Asadar, reteta de cotlet de porc la cuptor este binevenita atunci cand dorim sa gatim un pranz sau o cina usoara si fara prea multe batai de cap. Se  prepara in maxim 30 de minute iar carnea este frageda exact cum trebuie sa fie.

Condimente nu sunt multe, dar unul care nu trebuie sa lipseasca este pasta de ardei dulce. Se gaseste gata preparata la tub si sunt de parere ca nu trebuie sa lipseasca din frigiderul vostru pentru ca se foloseste la o multime de preparate. Dar stiti voi cum e cu vorba lunga, scriu reteta nu mai fac nicio completare.

Cotlet de porc la cuptor

Ingrediente pentru reteta de cotlet de porc la cuptor

Cantitat pentru 4 portii

  • 8 felii de cotlet fara os( considerati doua felii de persoana)
  • 1 lingurita pasta de ardei dulce (puteti inlocui cu 2lingurite de boia dulce)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi tocat marunt sau 1 lingurita usturoi pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita zahar brun

Cum preparam reteta de cotlet de porc la cuptor?

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Daca aveti cotlet feliat foarte bine, daca nu taiati cotletul felii cu grosimea de 1 cm.

Le tamponati cu un servet uscat.

Amestecati restul ingredientelor intr-un bol si apoi ungeti fiecare bucata de carne cu amestecul rezultat.

cotlet-de-porc-la-cuptor-amalia-3

Asezati feliile una langa alta in tava si coaceti timp de 25 de minute.

cotlet-de-porc-la-cuptor-amalia-4

Apoi scoateti tava si acoperiti-o cu o folie de aluminiu si lasati putin cam 5-10 minute pana pregatiti masa.

Cotlet de porc la cuptor

Serviti cu diverse garnituri sau doar cu salata.

PS: Eu am folosit 9 felii de cotlet dar nu s-a suparat nimeni, garantez :)

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Cotlet de porc la cuptor”

  1. Vreau sa pregatesc reteta maine.As avea o intrebare:dupa ce acoper tava cu folie de aluminiu, o las 5-10 minute ,in continuare la cuptor,nu? Multumesc anticipat pentru raspuns.

  2. Bună ziua
    Am gătit acest preparat folosind cotlet cumpărat de la magazin, cotlet frumos, proaspăt. Suna bine în modul de preparare cum scriați că…..se introduce tava în cuptorul încins la 180° ….doar așa fără să fi fost acoperită cu folie de aluminiu, dar nu am avut curajul să fac astfel și bine am intuit. Am acoperit tava cu folie, a stat mai bine de 30 de minute în cuptor și carnea tot nu era coaptă.
    Carnea de porc nu se prepară în 25 de minute….
    Ar fi corect și frumos să dați rețete corecte.

    1. Eu asa o prepar, depinde cat a fost carnea de frageda. In principiu, cotletul si muschiuletul de porc daca sunt prea gatite se intaresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.