Piept de pui la gratar

Piept-de-pui-la-gratar-amalia-1

Cred ca este preparatul cel mai des intalnit in meniurile noastre si cand spun noastre ma refer la noi doamnele, domnii fug de el ca stiti voi cine de tamaie, iar pentru copii este binevenit desigur dar nu stiu cati se dau in vant dupa el. Motivul este foarte simplu, multi dintre cei care-l prepară nu stiu sa-l gateasca , si iese uscat.

Desi nu sunt bucatar de meserie sau profesionista in acest domeniu, pot sa spun ca de a lungul timpului am preparat de nenumarate ori piept de pui la gratar si am reusit sa-l fac asa cum trebuie, suculent si fraged. Secrete nu sunt multe , o sa va scriu pas cu pas cum sa procedati pentru a obtine un piept fraged la gratar.

In primul rand conteaza foarte mult gratarul sau grill-ul pe care il faceti. Desi acum sunt tot felul de aparate electrice moderne din teflon sau tigai inteligente va scriu ca tot fonta ramane baza unui gratar de calitate. Asa ca daca aveti ocazia , achizitionati un grill de fonta, eu am unul mic patrat care il folosesc doar pentru pui si legume, este foarte bun. Acesta este grill-ul care il folosesc eu.

Piept-de-pui-la-gratar-amalia-2

Apoi bineinteles conteaza si carnea, deobicei se gaseste piept de pui file gata feliat pentru snitele si puteti sa-l cumparati pe acesta, recomandat sa fie de calitate desigur cat mai aproape de pieptul de pui de la tara.

Mai raman condimentele si anume nu sunt multe decat cele de baza: sare, obligatoriu, piper alb daca nu si negru, optional boia dulce si musai putina pudra de usturoi. Usturoiul ii da o aroma specifica foarte buna.

Mai aveti nevoie de ulei de masline sau ulei simplu.

Daca arti citit cele de mai sus inseamna ca sunteti pregatiti sa preparati un piept de pui la gratar perfect.

Haideti sa vedem reteta.

Piept de pui la gratar

Ingrediente:

  • piept de pui file sau gata feliat
  • sare, piper alb
  • optional boia, pudra de usturoi
  • ulei de masline

Pentru inceput incingeti grill-ul sau gratarul.

Pieptul de pui il taiati felii de aproximativ 0,5 cm. Puteti sa-l lasati asa dar eu prefer sa-l bat putin daca feliile sunt mai grosute.

Ca sa nu se zdrobeasca carnea pentru ca e foarte frageda folosim o folie de plastic care o punem peste feliile de carne si batem usor cu ciocanul de snitele. Asa cum ams cris nu e obligatoriu acest pas.

Condimentam pe ambele parti ale feliilor de carne cu sare, putin piper, boia si pudra de usturoi.

Punem putin ulei pe ambele fete ale feliilor de carne.

Piept-de-pui-la-gratar-amalia-3

 

Piept-de-pui-la-gratar-amalia-4

 

Piept-de-pui-la-gratar-amalia-5

Asezam feliile de carne pe grill-ul incins si le lasam aproximativ 3-4 minute pe o parte, o sa vedeti ca se albesc si apoi intoarcem usor pe cealalta parte si mai lasam 3-4 minute pana se rumenesc frumos.

Piept-de-pui-la-gratar-amalia-6

Piept-de-pui-la-gratar-amalia-7

Piept-de-pui-la-gratar-amalia-8

Scoatem feliile de carne prajite pe o farfurie si deasupra punem o folie de aluminiu. Aceasta ajuta sa ramana fragede si suculente si pastreaza caldura.

Servim cu ce ne place. Puteti sa-l serviti cu o salata sau sa-l integrati in diferite salate.

Piept-de-pui-la-gratar-amalia-1

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.