Se stie, se stie, pastele sunt preparatul cel mai simplu, indragit, de preparat atunci cand dorim sa mancam ceva bun si nu ne gandim la calorii :) Glumesc, daca mancati in cantitati mici nu e problema, totul este sa nu o faceti zilnic .
Pastele cu zucchini si bacon sunt un preparat absolut gustos, le puteti face in 15 minute adica pana se fierb pastele se fac si dovleceii. Sunt bune, ieftine si la indemana. In reteta originala se folosea guanciale dar eu am folosit bacon pentru ca nu am gasit asa ceva. Ce este guanciale? Guanciale este gușa de porc, iar fanii săi susțin că nu există nici un substitut pentru aceasta. Este o carne cu un conținut ridicat de grăsime, suculentă, ideală pentru gătit.Această carne delicioasă, cu aromă robustă, este condimentată la suprafață cu sare, piper, salvie, rozmarin și usturoi. Condimentele se pot schimba în funcție de regiune pe baza tradiției și a obiceiurilor de curare. Apoi, carnea este uscată și maturată cel puțin 3 luni, un proces fundamental care concentrează aromele. Cred ca se gaseste la magazinele cu specific italian, daca le frecventati rog cumparati, eu asa o sa fac. Puteti folosi gușă afumată sau slaninuta afumata, baconul nu este foarte condimentat.
In rest putine ingrediente, am folosit paste de tip penne dar puteti folosi si alt tip de paste cum ar fi fussili sau fundite, ce va place si ce aveti prin camara.
Deasemenea de cate ori gatesc dovlecei, aleg sa cumpar zucchini, sunt foarte cruzi si aromati. Mie imi plac foarte mult si ii folosesc cu tot cu coaja, mult mai practic.
Paste cu zucchini și bacon
Ingrediente 2 porții:
- 200g paste
- 2 zucchini potriviti ( aprox 350g)
- 150g bacon (recomandat guanciale)
- 1 ceapa mica
- 100g crema de branza
- 30 g parmezan
- sare
- piper
- ulei de masline
Pentru inceput punem apa la fiert pentru paste cu putina sare.
Taiem baconul felii si le prajim in putin ulei de masline. Cand sunt aproape rumenite adaugam ceapa taiata felii si lasam inca un minut.
Dovleceii ii spalam bine si ii taiem in doua pe lung, apoi iarasi in doua pe lung fiecare jumatate si apoi felii.
Ii adaugam in tigaie si la foc mic ii prajim pana se inmoaie putin.
Adaugam pastele fierte, crema de branza si 1 polonic din apa in care au fiert pastele. Amestecam usor si adaugam parmezanul ras.
Condimentam cu piper proaspat si servim.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]