Daca sunteti fani terci cu ovaz atunci trebuie sa bifati si aceasta reteta, este una foarte faina, mie mi se pare ca este un mic dejun dar si o prajitura in acelasi timp.
Se prepara rapid si usor si aveti nevoie de ingredientele obisnuite pentru un terci, practic este o reteta de terci facuta la cuptor, insa mult mai buna.
Fulgii de ovaz au extrem de multe beneficii, le gasiti la o simpla cautare pe google, reamintesc doar cateva care ne intereseaza pe noi doamnele :): sunt o sursă importantă de fibre solubile și insolubile, care ajută la reglarea digestiei și la stimularea mișcărilor intestinale, prevenind astfel apariția constipației, mențin senzația de sațietate si cresc nivelul de energie. Asadar doar de bine.
Revenind la reteta va mai scriu ca cea mai buna combinatie la acest preparat este cea cu fructele de padure,acum cand scriu reteta se gasesc proaspete la piata dar iarna le puteti folosi cu usurinta pe cele congelate.
Ovăz la cuptor
Ingrediente 1 portie:
- 60g fulgi de ovaz
- 1 banana bine coapta
- 250ml lapte ( puteti folosi vegetal sau de origine animala desi cel mai recomandat este cel vegetal)
- 1 lingurita seminte de chia
Mai aveti nevoie de :
- 3-4 linguri fructe de padure
- putin unt
Pentru servire:
- miere
- iaurt
Pentru inceput preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius
Ungeti fundul la un vas termorezistent ( in cazul meu doua, le-am preparat in doua portii mai mici) cu unt si apoi puneti banana pe care o zdrobiti bine cu o furculita.
Puneti fulgii de ovaz deasupra , semintele de chia, apoi turnati laptele.
Amestecati usor tot cu o furculita.
Puneti fructele de padure deasupra si bagati vasul la cuptor timp de 20 de minute pana preparatul se rumeneste usor pe margini.
Scoateti, lasati sa se raceasca putin si serviti cu iaurt grecesc si miere.
Este extra-mega-bun!
Si reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]