Ioi parca ma strange pe suflet cand spun friganele, nu este un termen din Ardeal insa este cel mai cunoscut cand vine vorba de celebra pita in ou, cum ii spun eu. Daca as fi scris paine in ou poate nu va dadeati seama despre ce vorbesc, asa cred ca stiti din prima .
Friganelele rulate sunt absolut delicioase , poti fi un mic dejun savuros alaturi de o cana de lapte. Tin minte ca intr-o vreme au facut furori prin retetelele sociale insa sincer nu le-am incercat decat acum, cand stand acasa cu unul dintre copii, mi-a spus ca ii este pofta de paine in ou. Desigur ca am mancat si eu una doar nu era sa le ratez, sunt foarte bune! Daca sunt bomba calorica? sunt, dar nu le mancam zilnic asa ca merita sa le incercati macar o data pe luna sau poate la doua saptamani , depinde de fizic :)
Se fac destul de usor singura conditie este sa folositi paine toast, acum se gaseste mai peste tot si este ieftina.
In rest mai aveti nevoie de oua, lapte, ulei in care sa prajtiti friganelele ( eu am folosit jumatate ulei, jumatate unt, mi se par mai gustoase prajite in unt), zahar si desigur daca va place scortisoara.
Se mananca caldute asa ca fiti pregatiti , cum le prajiti cum le haliti :))
Friganele rulate cu zahar si scortisoara
Ingrediente 6 buc ( 1 portie )
- 6 felii de paine toast
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- 50 g unt
Mai aveti nevoie de:
- zahar, scortisoara, ulei sau unt pentru prajit,
Feliile de toast le intindeti bine cu un sucitor pe un tocator. Puteti sa le taiati marginile inainte, eu le-am taiat doar dupa ce le-am rulat si doar doua margini nu patru.
Untul il topiti si il amestecati cu putin zahar si scortisoara.
Ungeti o felie de paine intinsa cu amestecul de unt si o rulati bine, apoi taiati marginile. Eu am pus mai putin unt doar cat sa „lipeasca” felia.
Procedati la fel si cu restul feliilor de paine.
Intr-un bol bateti oul impreuna cu laptele
Intr-o tigaie incingeti ulei, nu foart mult sau puteti pune la fel ca si mine 2-3 linguri ulei, 50g unt sa se incinga.
Treceti fiecare rulou de paine prin oul batut si apoi le prajiti la foc potrivit.
Scoateti friganele pe un servet de hartie si apoi le treceti fierbinti printr-un amestec de zahar si scortisoara.
Servim caldute!
Sunt foarte bune.
Pont
Puteti inlocui untul din interior cu nutella, crema de branza sau un gem mai tare.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]