Telina pane cu sos de usturoi

Imi plac legumele sub orice forma asa ca tot timpul sunt in cautare de retete noi. Poate ati facut si voi telina pane de-a lungul timpului… si eu am facut dar intotdeauna o fierbeam putin. Reteta de mai jos mi-a atras atentia prin faptul ca telina se foloseste cruda… e nemaipomenita, daca respectati indicatiile o sa vedeti ca este delicioasa prajita asa.

Ingrediente:

  • 1/2 telina
  • 1 ou
  • faina
  • ulei
  • sare

Pentru sos:

  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura mustar
  • 1 galbenus
  • 200 ml ulei
  • rozmarin ( eu nu am pus)

Telina se curata si se taie felii de 1/2 cm. Se sareaza, se dau prin faina apoi prin oul batut. Se prajesc intr-o tigaie de teflon in putin ulei 3 minute pe fiecare parte, la foc mic ( este foarte important sa respectati timpul de prajire). Daca respectati timpul de prajire, telina se va „inmuia” exact cat trebuie. Se scoate pe un servet absorbant.
Usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu mustarul, galbenusul de ou , se adauga ulei putin cate putin pana se obtine o maioneza pufoasa. La sfarsit se adauga rozmarinul tocat.
Desi nu sunt fan maioneza, am facut dar ma gandesc ca data viitoare sa adaug cateva linguri de smantana sau sa fac un sos de iaurt cu usturoi.

Sursa este revista La cucina.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Telina pane cu sos de usturoi”

  1. Eu nu prajesc in baie de ulei. Pun intr-o tigaie putin mai mult ulei decat in mod normal, iar buchetelele de conopida le rup potrivite ca marime. Le prajesc ca pe snitele. Bunatate!

  2. Buna draga Amalia!multa vreme nu am reusit sa-ti scriu,dar te urmaream si am facut printre altele telina pane!!n-e place tare,tare mult!ma bucur ca acu pot scrie si am s-o fac deseori pt.ca esti pe placul meu si de a mea:ardeleanca!te pup!

  3. Draga Mariana ma gandeam ca ai plecat in concediu :)… reteta asta mi-a placut pentru ca telina ramane semicruda , eu aveam retete in care se fierbea si apoi se facea pane … te pup si eu !:)

  4. Saptamana trecuta am facut-o, putin telina semicruda, dar buna, cred ca ar trebui ceva mai subtire, nu?
    Oricum ceva mai deosebit, ma saturasem de snitele cu carne. Imi place tare mult sa zabovesc prin blogul tau,chiar imi petrec mult timp. Te pup, Mihaela.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.