Rapide si bune, preparatele cu foietaj sunt la indemana atunci cand avem pofta de ceva rapid. Eu am intotdeauna in frigider un aluat de foietaj congelat pentru situatiile de acest gen. Stiu ca nu este cel mai sanatos dar nu-l folosesc zilnic asa ca din acest punct de vedere ma incadrez in grafic.
Foietajul cu sunca si mozarella este un preparat rapid si bun, inloucieste cu succes pizza sau alt preparat din aceasta categorie. Nu aveti nevoie decat de 5 ingrediente, unul mai simplu ca altul si anume, aluat foietaj, mozarella, sunca, pesto sau sos de pizza si un ou. Sarea nu o mai pun ca se subintelege ca folosim :)
Ce vreau sa va mai scriu este ca pesto se poate inlocui cu orice sos rosu, inclusiv rosii pasate peste care sa puneti condimente, puteti chiar sa-l si omiteti.
Puteti sa serviti foietajul atat la cina dar si cand aveti musafiri, il taiati felii pe un fund de lemn asa fierbinte scos din cuptor si lasati sa se serveasca fiecare invitat, va garantez ca o sa aiba succes!
Foietaj cu șuncă și mozarella
Ingrediente:
- 1 buc aluat foietaj de 800g
- 250 g șuncă
- 250g mozarella
- 4 linguri sos de pizza sau pesto
- 1 ou
- putina sare
Lăsăm aluatul sa se dezghețe la temperatura camerei.
Intre timp preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius
Tăiem aluatul fâșii pe margini în lungime, lasand partea din mijloc intreaga.
Pe mijlocul aluatului punem sos de pizza sau pesto
Apoi peste sos aranjam feliile de șuncă și deasupra punem mozarella rasa.
Împletim cu succes, punand o fasie peste alta, pana terminam aluatul.
Ungem placinta deasupra cu ou bătut cu o lingura de lapte și presarăm seminte de susan sau sare grunjoasa.
Coacem 20-25min.
Taiem,servim,infulecam, bun!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]