Supica asta este atat de usoara si de buna încât va veti indragosti imediat de ea. In acest sezon cand e frig afara, o supa calda incalzeste nu doar stomacul ci si sufletul, iti da o senzatie de confort si de bine. Sigur ca te apuca lenea dupa ce o mananci si nu mai poti face nimic asa ca as recomanda sa o serviti la cina in caz ca aveti de lucru :)) Glumesc , va dati seama, o puteti consuma cand doriti, e asa de buna ca nu va inchipuiti. Nu e genul de supa cu care sunteti obisnuiti, desi multe din ingrediente sunt cumune cu supa clasica de pui, reteta este preluata de pe un blog american, unde modul de gatit si ingredientele sunt usor diferite.
Supa se prepara in fix 30 de minute, nu va da batai de cap si datorita faptului ca are in componenta gnocchi o face sa fie si satioasa, asadar nu necesita si un felul doi dupa ce o consumati. Despre gnocchi doar de bine aceste galuste din faina si cartofi sunt tare bune, recunosc, nu le prepar acasa desi se fac foarte usor dar stau prost cu timpul, le cumpar din magazin.
Supă ușoară cu pui și gnocchi
Ingrediente 6 portii:
- 600g piept de pui dezosat ( 1 buc de piept de pui)
- 500g gnocchi
- 1 morcov curatat si taiat cubulete
- 1 radacina patrunjel curatata si taiata cubulete
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 2l supa de pui sau apa plus condiment
- 200ml smantana pentru gatit ( eu am folosit mai slaba cu 10% grasime)
- 2 catei de usturoi curatati si tocati marunt
- 3 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 1/4 lingurita busuioc uscat
- marar sau patrunjel verde tocat
- sare
- piper
Morcovii si patrunjelul taiate cubulete le caliti 4-5 minute in ulei, adaugati pieptul de pui si mai lasati 2 minute apoi usturoiul tocat, ceapa , busuiocul și cimbrul. Amestecati usor si lasati 1 minut apoi adaugati supa de pui sau apa plus condimentul.
Acoperiti oala cu un capac si lasati sa fiarba aproximativ 30 de minute, dupa care adaugati gnocchi. Lasati sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj si dupa ce a trecut timpul de fierbere probati cu o furculita carnea, daca este fiarta opriti focul . Scoateti carnea si o desfaceti fasii apoi o puneti inapoi in supa.
Adaugati smantana de gatit si amestecati usor. Eu am folosit o smantana cu mai putine grasimi, insa puteti folosi orice tip de smantana de gatit doriti.
Condimentati cu sare si piper.
Serviti supa fierbinte cu verdeata tocata deasupra.
Pentru un plus de gust puteti adauga atunci cand adaugati si gnocchi 100g bacon taiat bucatele si prajit.
Daca doriti sa aiba o textura mai cremoasa, puneti intr-un bol 2 lingurite de amidon alimentar, adaugati 100ml lapte, amestecati si turnati amestecul in supa fierbinte.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Va rog mult îmi spuneți de unde sa luam gnocchi?
Multumesc pt rețetele dvs minunate!
Eu cumpar din mega Image. Dad cred ca găsiți și în Lidl Kaufland sau Auchan