Bomboane castane

 

Cine iubeste castanele mana sus! Eu si eu si eu si toata familia mea :))

Cam asa se pune problema cand e vorba de castane, ne plac foarte mult si le prepar sub diverse forme. Cel mai mul imi plac castanele coapte, aveti pe blog reteta aici, cum se prepara. Apoi imi place la nebunie orice tip de prajitura cu piure de castane, in  special torturile clasice cum ar fi acesta.

Bomboanele castane sunt un dulce absolut divin, cu o forma dragalasa de castane. Se fac foarte simplu cu doar cateva ingrediente din care nu trebuie sa lipseasca desigur piure-ul de castane. Eu il cumpar congelat in forma de pachet de unt de la un aprozar din cartier dar sunt sigura ca gasiti in supermaketuri ori sub aceasta forma ori la borcan.

Compozitia este una foarte aromata in care se folosesc biscuiti, unt si esenta de rom. Daca piure ul de castane cumparat este deja indulcit reduceti din cantitatea de zahar.

 

Altceva nu am a va spune decat ca m-am necajit putin cu glazurarea lor, era simplu daca le scufundam cu totul in ciocolata topita insa m-am descurcat eu cumva, o sa va scriu si in reteta.

Din cantitatile de mai jos ies aproximativ 22-24 de bucati, trebuie sa le faceti putin mai mari cam cat o nuca mai mare. De ce sa le faceti mai mari? Pentru ca nu sunt ca si bomboanele clasice , consistente, sunt usoare, au in compozitie biscuiti macinati.

Dar haideti mai bine sa vedeti reteta .

Bomboane castane

Ingrediente pentru 22 – 24 de bucăți:

  • 250g piure de castane
  • 150g unt la temperatura camerei
  • 300g biscuiti petite beurre macinati
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de rom de buna calitate
  • 1 plic zahar vaniliat

Pentru glazurat:

  • 100g ciocolata
  • 1 lingura ulei

Punem intr-un bol toate ingredientele si le amestecam cu mana pana se formeaza o compozitie omogena usor sfaramicioasa. Daca e prea sfaramicioasa mai adaugati o lingura de lapte.

Modelam bile de marimea unei nuci mai mari pe care le asezam pe un platou.

Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu uleiul.

Asezam o bila pe furculita si o scufundam usor in ciocolata topita miscand usor pe toate partile astfel incat sa obtinem un aspect de castana sau puneti cu o lingurita pe laterale ciocolata.

Asezati bomboanele pe o suprafata dreapta pe care ati pus o hartie de copt.

Bagati platoul la frigider cateva ore.

Serviti cu incredere.

Sunt foarte bune!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.