Din categoria mancarurilor sanatoase, aceasta omleta este practic un preparat 2 in 1 adica mananci si omleta si salata impreuna. Partea si mai buna este ca se poate manca fara paine, este satioasa si foarte gustoasa!
Poate fi un mic dejun sau un pranz depinde cand alegeti sa o consumati.
Puteti folosi si frunze mai mici de salata sau varza cruda in loc de spanac, dar sincer mi se pare ca cel mai bine merge in aceasta combinatie.
Dar haideti sa vedem reteta
Omletă cu spanac
Ingrediente pentru o portie:
- 2 oua
- 50g baby spanac
- sare, piper
- putina branza ( puteti folosi feta, telemea, cascaval ,mozarella )
- putin ulei de masline
Incingem uleiul in tigaie si punem spanacul , il lasam cateva secunde doar pana batem ouale intr-un castronel cu putina sare si piper.
Turnam omleta peste el si lasam un minut pana se rumeneste frumos pe o parte apoi cu o spatula o intoarcem pe cealalta parte. Radem putina branza si indoim omleta in doua ( ioi ce urat suna, sper ca v-ati dat seama ce am vrut sa scriu, daca nu se vede in poza :))
Servim omleta calda.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]