Prăjitură rapidă cu pișcoturi, cremă și fructe

O prajitura super buna ce se face rapid si usor. Desigur fara coacere, cum ii sta bine unei prajituri rapide :)

Aceasta reteta de prajitura este clar pentru incepatori, se face foarte usor si nu necesita prea multa experienta in bucatarie. Mai presus de asta este si versatila, adica puteti folosi combinatii de fructe in functie de sezonul in care o preparati. Eu am ales capsuni si banane dar puteti folosi fructe de padure.

Prajitura se compune din doua straturi de piscoturi insiropate cu compot , o crema delicioasa din lapte condensat si frisca si un strat de fructe. Deasupra un topping de ciocolata, mai bun de atat nu se poate! :)

Puteti alege siropul cu care insiropati piscoturile, eu am folosit de cirese dar in functie de fructele proaspete puteti folosi si alte tipuri. De exemplu daca mergeti pe fructe exotice alegeti cel de ananas, daca mergeti pe cel de fructe de padure , alegeti de visine, aveti liber la combinatii.

Alte sfaturi nu am, va scriu  reteta cu scuzele de rigoare ca nu am facut foarte multe poze.

Prăjitură rapidă cu pișcoturi, cremă și fructe

Ingrediente pentru o tava de 30×35 cm: ( atentie e mai mare decat tava clasica de prajituri)

  • 400g piscoturi
  • 1 cutie de lapte condensat ( 375ml)
  • 400ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 compot mare de cirese fara samburi
  • 3 banane
  • 600g capsuni
  • 50g zahar
  • 100g ciocolata
  • 2 linguri ulei

Pentru inceput preparam crema: punem in bolul mixerului smantana pentru frisca, esenta de vanilie si laptele condensat. Mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Bananele le taiem felii, la fel si capsunile.

Scurgem siropul din compot si-l punem deoparte.

Amestecam bananele , capsunile, zaharul si ciresele din compot.

Rupem piscoturile bucatele si le asezam pe fundul tavii. Nu va straduiti sa le aranjati unul langa altul , le puneti pur si simplu cum va este mai usor, singura regula este ca fundul tavii sa fie acoperit de piscoturi.

Turnam jumatate din cantitatea de sirop peste piscoturi.

Punem cu o lingura jumatate din amestecul de fructe, le intindem usor peste tot, apoi punem crema. Peste crema punem din nou un strat de piscoturi rupte, sirop, fructe.

Ciocolata o topim impreuna cu uleiul la microunde si o turnam usor peste fructe.

Punem prajitura la rece 4 ore apoi servim.

Delicioasa!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.