Grisine cu masline si usturoi


Pot sa spun ca ma dau in vant dupa chestiile crocante. Am vazut reteta aceasta pe blogul Laurei, defapt mai multe retete de acest gen ) si m-am hotarat sa o fac. Degustatoare a fost Raluca, prietena mea … mesajul ei  „cand mai faci inca o portie ?” :)).
Hai sa vedem reteta:
Avem nevoie de:
600 gr faina de grau dur ( eu am cumparat faina de tip 650)
12 gr drojdie proaspata
50 gr ulei de masline sau de floarea soarelui
350 gr apa
un pic sare
putin zahar

Pentru umplutura:
200 gr masline negre sau verzi
2 catei usturoi
1 ardei mic si rosu iute(optional)
100 gr ulei
Aluatul:
Cernem faina intr-un vas adanc, adaugam toate ingrendientele si amestecam pana la omogenizare. Nu dureaza mai mult de 5 minute , o sa vedeti ca imediat aluatul se desprinde de pe degete. Acoperim vasul si lasam sa creasca aproximativ o ora.

Intre timp preparam umplutura; Tocam maslinele nu foarte marunt , tocam si ardeiul. Intr-o craticioara punem uleiul la incins , adaugam usturoiul necuratat, il lasam sa se prajeasca putin si apoi il scoatem si-l aruncam. Adaugam maslinele si ardeiul si le lasam sa se caleasca cam 5 minute.

Se intinde aluatul pe o planseta tapetata cu faina . Pe jumatate de aluat se pune umplutura de masline , se acopera cu cealalta jumatate ( ca  si o carte) si se taie fasii.

Acestea se rasucesc cu grija si se pun intr-o tava tapetata doar cu hartie. Se ung cu putin ulei si se coc in cuptorul preincalzit timp de 15 minute la foc tare.

Se scot pe un servet. Sunt foarte crocante, eu am incercat sa pun si putina branza feta , au iesit excelente.

In concluzie , nu uitati sa folositi faina de grau dura atunci vor fi cu adevarat crocante. Laura iti multumesc mult pentru reteta !

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Grisine cu masline si usturoi”

  1. Iti multumesc Amalia pentru aceasta idee! Rasfoiesc adesea blogul tau si chiar am incercat cateva retete. Munca ta de pe acest blog ma ajuta si pe mine de multe ori, de aceea iti multumesc.
    Cat priveste grisinele vreau sa spun ca sunt foarte bune! Am folosit jumatate cantitate de faina 650 si jumatate faina integrala. Am pus mai mult ulei de masline iar usturoiul l-am tocat marunt si l-am pus crud alaturi de masline si frunze de busuioc tocate. Deasupra am pus susan. O adevarata nebunie! M-am bucurat ca e o reteta usoara, rapida si de post.

  2. draga Amalia,am incercat si eu aceasta reteta de grisine si mi-a placut enorm de mult cum au iesit.Le-am pregatit pt seara de Revelion,si tot de la tine am preluat si reteta de tort cu crema de lapte.La fel de buna a iesit!Iti multumesc pt inspiratie!Sunt o vizitatoare fidela a blogului tau.Imi place tot ce gasesc aici!Numai bine si un an nou fericit!

  3. Prafdestele sa va fie de bine si atentie la kilograme :))… ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau, iti urez un An Nou plin de bucurii !

  4. Numai bune de rontait!
    Am facut cu masline si cu branza, bune… bune….
    Cred ca incet dar sigur am sa incerc toate retetele tale.
    Astazi am incercat si reteta ta de paste cu ciuperci in sos de smantana. Am folosit gnocchi (paste din cartof)in loc de paste din grau si au iesit foarte bune, o combinatie perfecta.

  5. Dany si mie-mi plac mult , chiar mi-am amintit ca nu le-am mai incercat de ceva timp :). Gnocchi vreau sa fac si eu … am ochit de mult o reteta.

  6. Amalia, am facut aseara grisinele cu masline. Au fost minunate, le-am mancat calde. Doar ca pe deasupra nu mi s-au rumenit asa de frumos ca ale tale, desi le-am uns cu ulei de masline. Mai trebuia sa fac ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.