Budincă de gris și mac cu lapte

Daca v-ati plictisit de clasicul gris cu lapte va prezint o varianta foarte gustoasa de budinca de gris cu mac, pe care va recomand sa o serviti cu dulceata de cirese.

Se prepara usor si rapid si dispare la fel din farfurii, cel putin la mine asa a fost.

Nu aveti nevoie decat de cateva ingrediente printre care desigur se numara macul.

Pentru topping puteti folosi dulceata de cirese, sau afine. Desigur orice alt tip de dulceata este binevenit sau chiar si sirop, miere. Cateva migdale zdrobite sau nuca completeaza acest preparat atat de delicios.

Un ultim sfat mai bine zis pont : Puteti sa serviti budinca in boluri sau sa udati bolurile cu apa apoi sa turnati compozitia, lasati budinca sa se raceasca. Puneti o farfurie cu fata in jos peste bol si rasturnati cu succes. Veti obtine o budinca care va arata ca si cea de pe plicurile cu praf de budinca din comert :)

Haideti sa vedem reteta.

Budincă de gris și mac cu lapte

Ingrediente 4 porții:

  • 800 ml lapte ( in varianta de post folositi lapte vegetal)
  • 60g semințe mac măcinate
  • 50g gris
  • 60g zahar
  • 20g unt
  • 10g zahar vanilat

Pentru topping:

  • 4 linguri dulceata de cirese
  • cateva migdale maruntite ( nuca, alune)

Puneti la fiert laptele impreuna cu zaharul si vanilia. Cand laptele este fierbinte adaugati macul macinat si grisul si amestecati continuu la foc mic pana ce se ingroasa, aproximativ 10 minute. Opriti focul si adaugati untul.

Turnati budinca in boluri mici si lasati sa se raceasca.

Decorati bolurile cu budinca cu cirese din dulceata si migdale maruntite.

Pofta buna!

Reteta este preluata de pe https://streetkitchen.hu/.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.