Nu stiu daca ati observat dar bolurile cu iaurt si fructe sunt un trend ce a devenit foarte apreciat indeosebi de cei care doresc sa manance sanatos.
Eu chiar daca fac parte din generatia cu „pita unsă” accept cu bratele deschise toate retetele sau ideile de retete sanatoase care folosesc produse proaspete. Pacat ca acest tip de retete nu sunt atat de apreciate in comparatie cu cele traditionale, insa observ o crestere semnificativa a interesului pentru ele care sincer ma bucura foarte mult.
Revenind la bolurile cu fructe si iaurt, pot sa va spun ca sunt atractive atat din punct de vedere al culorilor cat si al continutului. Sigur ca se pot prepara in zeci de combinatii una mai buna ca cealalta, prin acest articol o sa incerc sa va scriu preparatele de baza si apoi la fel ca si la toasturile cu avocado pe masura ce le prepar va voi scrie ce combinatii am folosit eu.
Micul dejun este o masa importanta a zilei pe care recomand sa nu o sariti sau sa o tratati cu indiferenta. Da stiu spun asta la 48 de ani, au fost vremuri cand si eu saream pesate micul dejun, sau mancam un biscuite cu o cana de cafea dar odata cu trecerea timpului am invatat ca este bine sa acord atentiei acestui moment al zilei. Odata cu trecerea timpului insemnand aducerea pe lume a celor doi copii :). Am schimbat multe in alimentatie de atunci si ma bucur pentru ca am facut alegeri bune.
Revenind la bolurile noastre cu iaurt si fructe va pot scrie ca se pregatesc rapid in cateva minute si puteti folosi ce aveti la indemna in bucatarie.
De ce aveți nevoie pentru a prepara bolurile cu iaurt si fructe?
In primul rand de iaurt. Iaurtul cu 2% grasime este cel mai recomandat, de preferinta un iaurt cremos insa atentie la compozitie , iaurturile cremoase pot sa aiba ingrediente pentru ingrosare asa ca cititi cu atentie eticheta.
Puteti folosi desigur si iaurturi fara lactoza, se gasesc in comert.
Apoi aveti nevoie de granola sau fulgi de cereale. Daca alegeti fulgii de cereale cei de ovaz sunt cei mai accesibili.
Chia este un alt ingredient care ar trebui sa l folositi deoarece contine fibre, proteine si acizi grasi omega.
Puteti adauga in functie de tipul de fructe folosite fulgi de cocos.
Apoi desigur fructele. Recomand fructe de sezon proaspete cum ar fi frcutele de padure, perele, merele, piersicile, caisele, rodiile in anotimpul rece , fructele exotice.
Nucile, migdalele, alunele aduc un aport de fibre si proteine.
Și da partea care ingrasa dar e atat de buna, toppingul :) Puteti folosi unt de arahide, nutela sau unt de cocos.
Cam acestea ar fi ingredientele principale , o sa va scriu cateva combinatii ce sper sa fie pe placul vostru.
Bol cu iaurt, fulgi de ovaz, kiwi si afine
Ingrediente:
- 200g iaurt 2% grasime
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 1 kiwi taiat cubulete
- 1 lingura afine
- 1/2 lingurita seminte de chia
- cațiva fulgi de cocos
Am facut și un bol in care am inlocuit kiwi cu fructe de padure.
Și un mic filmuleț unde puteți vedea cum le am făcut aici:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
-am pregatit :)
Foarte interesanta discutia ta despre bolurile cu iaurt si fructe! Putem sta cu totii de vorba despre beneficiile aduse de retete sanatoase si despre cum sa pregatim articole sanatoase in aceeasi masura delicioase! Este un lucru minunat sa fim constienti de ce punem in farfurie si sa fim creativi si experimentam cu retete! Mult noroc in explorarea ta!